Burgemeester Van Oosten bracht een bezoek aan de honderdjarige Janny Hartog-Lankers.
Burgemeester Van Oosten bracht een bezoek aan de honderdjarige Janny Hartog-Lankers. Foto: Annelies Vrinten

‘Zou je mij 100 jaar oud schatten?’

Algemeen 873 keer gelezen

Spijkenisse - Slechts 2500 mensen in Nederland kunnen zeggen dat zij 100 jaar oud zijn.  En Janny Hartog-Lankers uit Spijkenisse is daar één van. Op 22 juli vierde Janny haar verjaardag en burgemeester Foort van Oosten kwam langs om haar te feliciteren.

De woonkamer was versierd met gouden en zwarte slingers en ballonnen met het cijfer 100 en bij binnenkomst was de verjaardag van Janny niet te missen. Op de ramen en deuren hingen afbeeldingen met een foto van Janny. Ze was jarig en iedereen mocht het weten. Samen met haar medebewoners at ze een gebakje in de tuin en kletste ze door met de burgemeester. Van Oosten bracht een cadeautje voor de honderdjarige mee, namelijk allerlei lekkernijen uit Nissewaard. Humor ontbrak niet in het gesprek tussen Janny en de burgemeester, want die heeft Janny wel.

Nieuwste jurk”
“Zou je mij 100 jaar oud schatten?, vroeg Janny aan de burgemeester, die vervolgens zei dat hij haar wel twintig jaar jonger zou schatten. Voor haar honderdste verjaardag trok Janny haar nieuwste jurk uit de kast om haar verjaardag te vieren met haar familie en de medebewoners van zorgcentrum De Zes Rozen in Spijkenisse. Hier woont ze pas twee maanden, maar ze spendeert graag tijd met de medebewoners in de woonkamer. Zo kijken ze samen naar de televisie, kletsen ze vaak en spelen ze regelmatig spelletjes.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant