Foto/A.I.: Bouwfonds Ontwikkeling
Foto/A.I.: Bouwfonds Ontwikkeling

Start ontwikkeling Zoetemanring

Actueel 111 keer gelezen

Bernisse - Afgelopen woensdag ondertekenden wethouder Sip Van der Weg namens de gemeente Bernisse en regiodirecteur Wim de Haas van Bouwfonds Ontwikkeling de koop- en ontwikkelingsovereenkomst voor het project Zoetemanring in Zuidland, onderdeel van de wijk Kreken van Nibbeland.

Uitbreiding van Zuidland
Bouwfonds koopt hiermee van de gemeente de grond waarop zij 31 eengezinswoningen aan de Zoetemanring en acht woningen op een terp gaat ontwikkelen.  Wethouder Van der Weg is blij dat er met de start van dit project een nieuw deel toegevoegd kan worden aan Zuidland. De terpwoningen laten daarbij het bijzondere en historische krekenlandschap van Voorne-Putten goed naar voren komen.’ De verkoop van de eerste negen eengezinswoningen aan de Zoetemanring start nog deze zomer.

Over de woningen
De eengezinswoningen aan de Zoetemanring hebben een woonoppervlakte van circa 105 m2 en worden voorzien van een ruime voor- en achtertuin. De gevels variëren van indeling en de kleur van het metselwerk, waardoor het aanzicht van de woningen goed aansluit bij de dorpse uitstraling van de wijk. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor uitbouwen op de begane grond en eerste verdieping, het alternatief indelen van de woning of het plaatsen van een dakkapel. De woningen zijn duurzaam en worden compleet met keuken en sanitair opgeleverd. Op de terp komen zes twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande woningen op een lichte verhoging in het landschap. De terpen benadrukken het historische krekenlandschap van de locatie. De verwachting is dat de terpwoningen begin volgend jaar in verkoop komen.

Meer informatie over de woningen is te vinden op www.zoetemanring.nl.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant