Harry geniet van het biljarten.
Harry geniet van het biljarten. Foto: PR

Nissewaard in beweging

Algemeen 798 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een sport of activiteit, door de ogen van een sportliefhebber, sporter, of sport/activiteitenaanbieder uit Nissewaard. Ze delen hiermee hun passie voor hun sport. Hierdoor krijgt u als lezer hiermee een kijkje achter de schermen van een sport of activiteit.

 Deze week deelt Harry Elsinga zijn passie voor het biljarten. 

Harry biljart al sinds 1975, hij geniet van het biljarten omdat naar zijn eigen zeggen, hij lekker in beweging is en hierdoor niet achter de geraniums komt te zitten. Een dag of avond onbezorgd biljarten met leeftijdgenoten, waarbij sociale contacten de boventoonvoeren, maakt het zijn sport. ‘De biljartsport werd vroeger voornamelijk in cafés gespeeld. Nu zie je dit voornamelijk op eigen locaties zoals onze vereniging gebeuren’, zegt Harry. 

Harry is voorzitter bij Biljartvereniging de Rietlander. Deze vereniging werd in 1981 opgericht en sinds dat moment heeft de vereniging diverse locaties gekend. ‘We zijn begonnen op een locatie in Winkelcentrum Waterland en sinds 1999 zijn we gehuisvest geweest in de kantine van het voormalige zwembad in Waterland. In 2008 sloeg helaas het noodlot toe en een enorme brand verwoestte het winkelcentrum én ons onderkomen. De vereniging werd tijdelijk ondergebracht op diverse locaties in Spijkenisse en omgeving. In 2009 konden wij onze nieuwe locatie betrekken in de Maaswijk’, legt Harry uit. 

Deze vereniging heeft zo’n 100 leden, waarvan merendeel senioren. Binnen de vereniging worden allerlei mogelijkheden geboden om in clubverband te kunnen biljarten. Zowel op recreatief niveau als in wedstrijdverband kunnen de leden zich ontplooien. Voor de echte liefhebbers bestaat de mogelijkheid om vaker per week te biljarten. Zo zijn diverse middagen of avonden beschikbaar gesteld om in clubverband te kunnen biljarten. ‘Voorts is er de mogelijkheid je persoonlijk te bekwamen in allerlei klassen. Dit kan tijdens de wedstrijden welke georganiseerd worden door de Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) district Rotterdam’, aldus Harry.  Afhankelijk van de eigen ambities kan men zich helemaal uitleven in deze sport, zo geeft Harry aan. De biljartsport kan van jong tot oud beoefend worden. De tendens is dat de laatste decennia meer senioren deze biljartsport zijn gaan beoefenen. Naast de reguliere wedstrijden is er volop ruimte om heerlijk vrij te spelen en te trainen. 

‘Ons credo is; misschien is biljarten iets voor jou. Kom van de bank, kom in beweging en maak nieuwe sociale contacten!’, zo sluit Harry overtuigend af.

Ook zin om de keu vast te houden? Kijk dan op www.derietlander.nl voor meer info. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant