Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Koninklijke onderscheiding van Ellen Slachter en Jan van Dijk

Algemeen 379 keer gelezen

Spijkenisse - Vanavond is er afscheid genomen van de ‘oude’ gemeenteraad. Een aantal raadsleden komt niet terug in de nieuwe raad.

Voor Ellen Slachter en Jan van Dijk was er aan het eind van de vergadering nog een extra feestelijk tintje aan hun afscheid. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Locoburgemeester Martijn Hamerslag, die de wegens corona niet aanwezige burgemeester verving, spelde hen de onderscheidingen op en memoreerde daaraan voorafgaand de inzet van beide raadsleden. Jan van Dijk heeft vier periodes in de raad van Spijkenisse, resp. Nissewaard gezeten voor ONS. Hij was enige tijd ook fractievoorzitter, voorzitter van een vertrouwenscommissie en waarnemend raadsvoorzitter. In die laatste functie zal hij ook zijn raadsperiode afsluiten, omdat hij ook komende woensdag de raad zal voorzitten als de nieuwe raadsleden geïnstalleerd worden. 

Ellen Slachter lag als lid van de raad van Bernisse en als lid van de stuurgroep mede aan de wieg van de huidige gemeente. Ze werd in de raad alom geroemd en gerespecteerd vanwege haar doordachte en rationele standpunten. Als voorzitter van de commissie Leefomgeving hield ze de teugels stevig in handen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant