Hollandse tulpen voor vluchtelingen uit Oekraïne.
Hollandse tulpen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Foto: PR

Flora4You laat Oekraïners kennismaken met tulpen

Algemeen 196 keer gelezen

Spijkenisse - Op 4 januari 2018 opende Flora4You de deuren in het centrum van Spijkenisse. Een jaar later bundelde zij de krachten met Stoopman bloemen en nog geen half jaar later vond er uitbreiding plaats op ’t Plateau in Spijkenisse met een nieuwe winkel: Bloemenplateau.

‘Onze missie is om te groeien waardoor wij veel mensen blij kunnen maken met onze bloemen’, zeggen André van Gilst en zoon Youri. Met het oog op die ambitie hebben ze onlangs een nieuwe aanhanger aangeschaft. Drie tot vier keer per week worden er verse bloemen gekocht op de veiling. Met deze aanhanger kunnen deze bloemen in één keer van de veiling naar de winkels vervoerd worden. Dat scheelt de nodige kilometers en de ondernemers kunnen dan ook garanderen dat de bloemen echt vers zijn. ‘Bij ons gaan ze niet in een koelcel. Niet op de veiling, maar evenmin in de winkel. Wij willen echt verse bloemen verkopen en kunnen op deze manier garant staan voor de kwaliteit.’ Op kwaliteit wordt dus niet bezuinigd en dat merkt u.

Bloemen maken mensen blij en deze boodschap willen Flora4You en Bloemenplateau graag met iedereen delen. Daarom hebben zij afgelopen dinsdag tulpen uitgedeeld aan de vluchtelingen uit Oekraïne die onderdak hebben gevonden in het Carlton Hotel en het Atlas Hotel. ‘Een klein gebaar maar uit een goed hart.’

Uit de krant