Afbeelding

SCO ’63 (za) na monsterzege weer tweede

Sport 113 keer gelezen

Spijkenisse: De zaterdagvoetballers van SCO ’63 hebben de tweede plaats in de vierde klasse F door een 8-0 (2-0) overwinning tegen Flakkee weer in handen. De Spijkenissers pakten zelf de volle bak punten en zag SNS met 0-0 niet verder komen tegen Vierpolders. ‘We staan met een gelijk aantal punten, maar met een beter doelsaldo dan SNS tweede. Zaterdag spelen we in Stad aan het Haringvliet tegen SNS. We hebben daar nog iets goed te maken,’ doelde Ronald van der Zalm op het 1-1 gelijkspel eerder in het seizoen op Oostbroek.

De trainer van SCO ’63 had zich een heel ander Flakkee voorgesteld dan er op het sportpark Oostbroek was verschenen. De Flakkeeenaars werden als makke lammetjes met 8-0 van de kunstmat geveegd. Na een kwartier spelen opende Bryan Roobol met een reboundschot de score voor de Spijkenissers: 1-0. Na ruim een halfuur spelen joeg Andrew van Hilst een vrije trap vanaf zo ’n twintig meter tegen het garen: 2-0. SCO ’63 gaf in het tweede deel vol gas, want na één minuut spelen kopte vleugelverdediger Bryan Roobol een voorzet vanaf de flanken tegen de touwen: 3-0. Marcel Pieke prikte na goed doorzetten de 4-0 op het bord en  Bryan Roobol scoorde zijn derde treffer met een rake intikker: 5-0. Even was het stil op Oostbroek, maar het ontwaakte een kwartier voor tijd, toen de doelverdediger van Flakkee een afstandschot van Ronald de Groot niet geheel onder controle kreeg, waarop de attente spits met een sliding alsnog tussenbeide kwam om de bal over de doellijn te glijden: 6-0. Drie minuten later besloot Mitchell Boonstoppel een goede actie over rechts met een dodelijke knal: 7-0. De mooiste goal werd bewaard voor de blessuretijd, toen Mitchell Boonstoppel met een ragfijne voorzet Zakaria Cheikh bediende en deze zich niet bedacht en met een ferme uithaal in de winkelhaak de eindstand bepaalde op 8-0. We hebben niets weggegeven en daarbij liep de aanval gesmeerd,’ aldus Ronald van der Zalm.

SCO ’63 (za): Jerome van Oosten; Jasper Mulder, Michael Snijders, Arno van Lieshout, Bryan Roobol (84. Ricardo Stigter); Camillio Buskop (70. Joshua Ravenaeu), Marcel Pieke; Andrew van Hilst; Mitchell Boonstoppel, Ronald de Groot (80. Stefano Drenth), Zakaria Cheikh.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant