Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas

Van der Velden voelt zich niet veilig bij geheim overleg

Algemeen 688 keer gelezen

Spijkenisse - Peter van der Velden, fractievoorzitter van Belang van Nissewaard (voorheen Volkspartij) keert voorlopig niet terug in het Senioren Convent.

‘Ik wilde terugkeren naar dit geheime overleg, om te weten wat de elitepartijen overleggen, in het belang van mijn kiezers’, zo zegt hij. Van der Velden verliet het overleg na het onderzoek naar zijn werkelijke woonplaats. Hij stelt zijn terugkeer uit na artikelen in de media. ‘De de stemming makende krantenkoppen, die ONS in de krant op liet tekenen, naar aanleiding van BARnissegate, maken duidelijk wie wie wil beschadigen.’

Van der Velden en het college staat tijdens vergaderingen vaak lijnrecht tegenover elkaar en de toon is niet altijd vriendelijk. Hij geeft ook aan dat het vertrouwen in het huidige college tot het nulpunt is gedaald. Ook stelt hij dat er sprake is van een heksenjacht. Mocht hij toch de vergaderingen van het Senioren Convent bezoeken, dan is hij bang dat zijn integriteit geschaad wordt. Hetgeen binnen het convent besproken wordt, mag namelijk niet naar buiten gebracht worden. 

Of, en zo ja wanneer hij weer deel gaat nemen aan het Senioren Convent, weet Van der velden niet. De kans bestaat dat dat pas na de verkiezingen gebeurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant