Afbeelding
Koop Lokaal

Saers: het oudste optiekmerk in Spijkenisse, is nog steeds springlevend

Algemeen 1.398 keer gelezen

Saers opticiens is al 60 jaar gevestigd op de Voorstraat in Spijkenisse. In die tijd heeft men niet stilgezeten. Er is kennis van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogzorg en er is een enorme ervaring en knowhow waardoor met de meest recente kwaliteitsstandaarden kan worden meegegaan.

Steeds meer wordt ontdekt hoe belangrijk preventie is bij de oogzorg en hoe belangrijk het daarom is de gezondheid van je ogen regelmatig te laten controleren. Saers heeft drie ervaren optometristen in dienst die deze controles zes dagen per week kunnen verzorgen. Optometristen zijn een schakel tussen (oog)arts en cliënt. Aan hun vak gaat een stevige studie vooraf. Bovendien moeten zij hun kennis voortdurend op peil houden.

Veel bekende merken brillen/monturen in voorraad
Er is natuurlijk ook alle aandacht voor de werkzaamheden waar het ooit allemaal mee is begonnen: het opmeten van de sterkte van je ogen. Hiervoor is de nieuwste apparatuur in huis. Mocht na de meting blijken dat je een bril, contactlenzen, of een ander optisch hulpmiddel nodig hebt, dan kun je bij Saers kiezen uit een grote collectie luxe brillen van bekende merken zoals Chanel, Cartier, Gucci of Tom Ford, maar ook uit merken in vriendelijke prijsklassen zoals Etnia Barcelona, Rayban en Guess. Ervaren stylisten helpen je graag bij het uitzoeken van het model dat jou het beste past.

Optometrie
Optometristen kijken vooral naar de gezondheid van je ogen. Ze onderzoeken of er oogafwijkingen zijn, zoals staar, en ook of de oogdruk niet te hoog is. Wanneer blijkt dat er iets aan de hand is, dan zijn optometristen in staat tijdig in te grijpen. Daarmee kan erger worden voorkomen. Er kunnen dan visueel therapeutische adviezen worden meegegeven en/of oefeningen waardoor de klachten in een aantal gevallen zelfs geheel kunnen verdwijnen. Het kan soms ook zo zijn dat de optometrist jouw probleem niet kan oplossen. Je wordt dan doorverwezen naar andere deskundigen. Saers heeft jarenlange lopende goede contacten in de regio met de huisartsen en de afdelingen oogheelkunde van de ziekenhuizen en het Oogziekenhuis Rotterdam.

Zelf de signalen in de gaten houden
Jan Scherpenisse die als optometrist bij Saers werkzaam is, benadrukt dat het belangrijk is dat je zelf ook de signalen in de gaten houdt die erop kunnen duiden dat er iets met je ogen aan de hand is. Klachten waaraan speciale aandacht gegeven moet worden, zijn onder andere: wazig of dubbel zien, zwarte vlekken voor de ogen of lichtflitsen, droge/ rode/ branderige / jeukende of vermoeide ogen, hoofdpijn en plotselinge veranderingen in het zicht. Constateer je een van de hiervoor genoemde klachten bij jezelf, dan is het heel verstandig een bezoek aan de optometrist te brengen. In het algemeen vindt hij het handig om als je de 40 jaar bent gepasseerd om het jaar je ogen te laten onderzoeken.

Onrustig beeld. Leer- of leesproblemen?
Als het kijken je erg veel energie lijkt te kosten kan dit zijn door fixatie disparatie. Dit is een visueel probleem waarbij de twee ogen niet voldoende met elkaar samenwerken waardoor er een onjuist beeld wordt gevormd. Het komt vaak voor na een whiplash. Zeker wanneer je weet dat het verwerken van de beelden die je met je ogen ziet meer dan 80% van de capaciteit van de hersenen vergt, begrijp je dat er daardoor veel problemen kunnen ontstaan. Symptomen die kunnen wijzen op een fixatie disparatie zijn: slecht zicht in de auto, branderige, vermoeide ogen, niet lang achter elkaar kunnen lezen en/of achter de computer zitten, duizeligheid, verminderde motoriek en een slordig handschrift. Saers bezit de kunde om fixatie disparatie te onderzoeken. Aarzel niet om Saers te bezoeken, wanneer je dergelijke klachten hebt.

Vanzelfsprekend ben je altijd van harte welkom in onze winkel in Spijkenisse voor een persoonlijk en professioneel advies. Je kunt daar te allen tijde binnenlopen en je vragen aan ons voorleggen. Wij staan je graag te woord!

Saers - Opticien Spijkenisse
Voorstraat 40-42
3201 BB Spijkenisse
Tel. 0181-612033
info@saers.nl www.saers.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant