OHVV maakt indruk in tweede klasse

Sport 124 keer gelezen

Oudenhoorn: OHVV had vrees voor DEHMusschen, maar deze bleek ongegrond, want de Oudenhoornaars zegevierden met speels gemak met 4-0 (3-0) over de club van de Rotterdamse Oldegaarde. ‘De wedstrijden tegen DEHMusschen waren in andere jaren altijd stevige potten, maar nu hadden we een ploeg tegenover ons, die het al bij 1-0 niet meer zag zitten,’ trok Peter Marcel Nauta de vergelijkbare conclusie uit de achterliggende jaren. ‘We hebben alleen verzaakt De Musschen op dubbele cijfers te zetten. Het doelgemiddelde zouden we aan het einde van het seizoen best wel eens nodig kunnen hebben, daarom was het jammer dat we niet hebben doorgedrukt.’ De trainer van OHVV is echter blij met de oogst uit vier wedstrijden. ‘We staan nu vierde op ruime afstand van de onderste ploegen. Het zou mooi zijn als we zondag tegen Slikkerveer (uit) en vervolgens SCO ’63 bij elkaar vier punten behalen, dan hebben we meteen een goed gat geslagen.’ OHVV speelde op het “knollenveld” (niet gerold en gemaaid) aan de winderige Eeweg een uitstekende eerste helft, schiep zich talloze kansen, maar het was wachten tot aan minuut 25 eer Bryan van Dam, na zijn blessure voor het eerst weer in de basis, een goede aanval via Patrick van Dorp afrondde: 1-0. ‘Op dat moment geloofde DEHMusschen er al niet meer in, was de wedstrijd dus gespeeld.’ Zeven minuten later was het al 2-0 door Wesley Meuldijk, die een breedlegger van Jerrel Paskald in de goal tikte. De koek was nog niet op, want tien minuten voor rust mocht Chris Peters over links vrij oprukken, zag zijn schot na een combinatie met Raymond Berkman worden geblokt, waarop de toegeschoten Wesley Meuldijk de bal alsnog in het Rotterdamse doel prikte: 3-0. OHVV was in de tweede helft onherkenbaar, want er was niets, maar dan ook niets meer van het goede spel van het eerste deel terug te zien. ‘Er kwam geen bal meer aan, combinaties verzandden en de passing was bar en boos. We hebben gewoon verzuimd om de tegenstander in te peperen,’ aldus Peter Marcel Nauta. DEHMusschen probeerde de Oudenhoornaars met vier spitsen onder druk te zetten, maar doelman Rick Groenendijk stond nagenoeg werkeloos toe te kijken. Tien minuten voor tijd was het Wesley Meuldijk, die een krijgertje van de Rotterdamse doelman pardoes in het doel tikte: 4-0. Bij OHVV maakte Slavisa Milojevic na een langdurige blessure zijn rentree in de basis en mocht ook de van een blessure herstelde David Keijzerwaard nog tien minuten meeproeven van het voetbal in de tweede klasse. ‘De selectie wordt gelukkig weer breder, zijn er weer mogelijkheden.’ Bij OHVV ontbraken naast Jan Kees den Hartog verder om uiteen lopende redenen Andy Kruik, Jeffrey Visser, Gijs Vermeer en Berry de Ridder.

OHVV: Rick Groenendijk; Ernest Vermaat, Mike Loendersloot, Michiel Tange, Chris Peters; Jerreld Paskald (75. Thomas Biesheuvel), Slavisa Milojevic (80. David Keijzerwaard), Raymond Berkman (75.
Stefan Berkman); Patrick van Dorp; Wesley Meuldijk, Bryan van Dam.