Bernisse maakt korte metten met zwak OFB

Sport 117 keer gelezen

Ooltgensplaat: Bernisse heeft met een eclatante 0-6 (0-3) overwinning tegen het nog puntloze OFB zijn eerste seizoenzege binnen. De formatie van Peter Hoek stuitte op “De Plaat” in het eerste kwartier weliswaar op een zeer matige tegenstander, maar na de 0-1 van Michel Hiwat was het vooral eenrichtingsverkeer op het Oostflakkeesse doel. ‘Het prettige was de verdienstelijke wijze waarop wij hebben gespeeld, maar hadden duidelijk meer moeten scoren,’ gaf de trainer van Bernisse de opgaande lijn van zijn ploeg aan. Na een kwartier spelen reageerde Michel Hiwat op een door de keeper geblokkeerd schot van Niels Molendijk door in de rebound toe te slaan: 0-1. Ruim vijf minuten later kopte wederom Michel Hiwat een hoekschop van Marvin Kleibergen tegen het garen: 0-2. Tien minuten voor rust stond Marvin Kleibergen op de goede plaats om een aangever van de jarige Rick Onderstal binnen te werken: 0-3. De Bernissers gingen ook in het tweede deel op dezelfde voet verder. Op het uur schoot Yuri Dubois een voorzet van David Mulder achter de kansloze doelwachter: 0-4. OFB bewoog zich toen al als een geslagen hond over de grasmat, Yuri Dubois profiteerde van de wanorde in de Ooltgensplaatse defensie door een aangever van Frank Noordzij te benutten: 0-5. Bernisse kreeg daarop diverse kansen om de score op te voeren, maar het was uiteindelijk Niels Molendijk, die op een steekbal van Admir de Kok de eindstand bepaalde op 0-6. ‘We hebben een jonge ploeg met “maatjes” van elkaar, die van andere verenigingen zijn gekomen. Voetballend was het niet sprankelend, maar het is dankbaar werken als je deze ploeg met veel rek ziet groeien. We speelden tegen SNS verdienstelijk, maar verspeelden vijf minuten voor rust een 2-0 voorsprong, toonden bij 2-3 achter de veerkracht om weer terug te komen tot 3-3. Dan zie je dat zo ’n ploeg het koppie niet laat hangen, maar met stappen vooruit veerkracht kan tonen,’ aldus Peter Hoek. Bernisse, dat met 5 punten uit vier wedstrijden de tiende plaats bezet in de vierde klasse F, speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark langs de Groene Kruisweg de derby tegen Vierpolders.

Bernisse: Mitchel Dekker; Michael van der Velde (75. Tim de Groot), Admir de Kok, Roman Ardon, Jean Paul Kers; Frank Noordzij, Rick Onderstal (70. Raynor Slump), Michel Hiwat, Yuri Dubois; Niels
Molendijk, Marvin Kleibergen (46. David Mulder).