Afbeelding

Rondje wielrennen

Sport 650 keer gelezen

Regio - Wielrenners uit de gemeenten Spijkenisse en Bernisse reden afgelopen week door Nederland in diverse koersen. Voor de wielerliefhebbers hieronder hun wapenfeiten.

Standdaarbuiten: Jordi Talen heeft in de 65e Wielerronde van Standdaarbuiten voor junioren een zevende plaats behaald. De Spijkenisser zag aan het einde van de rit Jesse van den Enden (Westland Wil Vooruit) uit ’s-Gravenzande zijn derde seizoenzege behalen. De ploegmaten bij Vacansoleil/Willebrord Wil Vooruit, Thomas Arnold en Floris Wassenaar stelden zich tevreden met de plaatsen twee en drie. Mario Poldervaart (PRC Delta) uit Zuidland pikte in de strijd voor nieuwelingen nog net aan bij de de latere winnaar Bram Welten en Stefan van Drunen. Poldervaart gaf zijn derde plaats niet meer prijs.

Yerseke: Daan van Sintmaartensdijk uit de ploeg van PRC Delta heeft in de Ronde van Yerseke voor nieuwelingen achter het winnende trio Bas Ottevanger, Niels Sinschek en Bob Kerkhofs een vijfde plaats behaald. Ploeg- en plaatsgenoot in Zuidland, Mario Poldervaart passeerde de streep als zesde. Oud-Deltarenner Maurits de Waal kwam als negende over de finish.

Rotterdam: Spijkenisser Arjan Boshoven heeft in het Buisman Toernooi categorie 5 een zevende plaats behaald. Zuidlander Roel van Sintmaartensdijk behaalde achter Boshoven in hetzelfde shirt een achtste plaats. Eva Bijwaard mocht als winnares de bloemen in ontvangst nemen. Martijn Rasenberg en Casper van Uden maakten het podium op de plaatsen twee en drie compleet.

’s-Gravendeel: Cornelis Bakker uit de stal van PRC Delta greep in de Ronde van ’s-Gravendeel voor amateurs met een vierde plaats net naast het podium. Bakker zag dat de bloemen werden uitgereikt aan winnaar Thom van Beek, Sten Oostland en Maxim Harteloh.

Breda: Daan Hoole uit Spijkenisse heeft zich in de 51e Oranjeronde van Breda in categorie 7 nog net een plaats bij de eerste tien verworven. Vincent Hoppezak zegevierde in Breda en kreeg Robin Blummel als tweede en Alexander Konijn mee op het podium. Lennart Reijtenbagh uit Zuidland sloot in categorie een goede race af met een vijfde plaats. Yanne Dorenbos snelde naar de overwinning, gevolgd door Ruben Buitendijk en Perry Frijters.

Rijswijk: Martijn Dennebos uit de ploeg van PRC Delta stelde zich in de Ronde van Rijswijk voor amateurs/sportklassers tevreden met een zesde plaats. De zege in het vliegrondje ging naar Chris Maas, die achtereenvolgens John Eggers en Nick Toonen in de sprint aftroefde.

Netersel: Zuidlander Roel van Sintmaartensdijk (PRC Delta) heeft in de Hel van Netersel in categorie 5 met een tiende plaats een prima prestatie geleverd. Winnaar Olav Kooij deelde het schavot met Luke Verburg en Casper van Uden.

Goes: Deltarenner Erik Meerkerk heeft zich in de Ronde van Goes voor 40-plussers wederom tevreden moeten stellen met een fraaie derde plaats. De Zuidlander bevond zich al na twee ronden in een kopgroep van zeven man met verder onder meer de ploeggenoten Tonnie Akkermans en Jan Muis. Door het hoge tempo kon niet iedereen zich in dit kopgroepje handhaven. Akkermans, Muis en Meerkerk bleven over en moesten gaan strijden voor de overwinning. Tonnie Akkermans mocht uiteindelijk de bloemen afhalen. Muis werd tweede en Erik Meerkerk derde. De Hellevoeters Stephan Borsboom en Willem Kegge bevonden zich bij de amateurs in een kopgroep van vijftien renners, die zich al in de eerste ronde afscheidde van het peloton. De groep brokkelde naarmate de koers vorderde af in een groep die was geslonken tot acht man. De demarrages volgden elkaar op. In de harde finale waren er nog vier renners over, die gingen strijden voor de winst. Ruud Havermans speelde het spel het slimst en kaapte de bloemen weg voor de neuzen van onder meer Stephan Borsboom, die zich tevreden stelde met plaats drie. Willem Kegge kwam als zesde over de meet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant