De intentieverklaring is getekend.
De intentieverklaring is getekend. Foto: PR

Samenwerking VV Spijkenisse en Albeda College

Algemeen 306 keer gelezen

Spijkenisse - De één leidt kinderen in de meest uitgebreide zin van het woord op. De ander maakt jeugdigen wegwijs in de achtbaan van het voetballen. 

Samen proberen de voetbalvereniging Spijkenisse en de onderwijsgigant het Albeda College hand in hand in de toekomst een antwoord te vinden op de vraag op welke wijze kinderen kunnen worden opgeleid om op een verantwoorde wijze zich in de wereld als volwassen mens te manifesteren.

Intentieverklaring
Tot groot genoegen van de wethouder van onder andere sportzaken van de gemeente Nissewaard, Martijn Hamerslag, ondertekenden Dennis Zijlmans van het Albeda en Hans Brekelmans interim-voorzitter van de voetbalclub een intentieverklaring, waarin de samenwerking werd bekrachtigd.

Voor iedere leerling
‘Het is in principe toegankelijk voor elke leerling’, lichtte de gymleraar Dennis Zijlmans verder toe. ‘Voor toppers en voor tobbers, meisjes en jongens. De diversiteit staat bij ons hoog in het vaandel. Ook de werkzaamheden zijn van uiteenlopende aard. Net zo als onze opleidingen, die we aanbieden. Van het geven van trainingen op sportgebied, het werken in de horeca, het onderhoud van de velden als op het gebied van de veiligheid. We gaan samen activiteiten organiseren en vergeten daarbij het maatschappelijk belang volstrekt niet.’ ‘Wij zetten door deze samenwerking weer een stap op weg naar een vereniging die op zeer verantwoorde wijze zich dienstbaar maakt voor de samenleving’, betoogde Hans Brekelmans vervolgens. ‘Inhoudelijk zette we weer een stap. Bovendien zijn we bezig om de goedkeuring als regionaal opleidingsinstituut door de KNVB te verlengen. We zullen ons uiterste best doen om alle leden van deze samenwerking te laten profiteren.’

Beren
Ondanks die optimistische geluiden doemden ook enkele obstakels op. ‘We zijn hard toe aan een extra veld’, merkte Hans Brekelmans nog op.’We doen dit seizoen met 64 teams mee aan de competitie, terwijl we de capaciteit hebben voor 44 ploegen. En, zo zijn er nog wat problemen die om een oplossing schreeuwen.’ Wethouder Martijn Hamerslag toonde zich zeer in zijn sas met de samenwerking en zegde toe welwillend een verzoek om subsidie in het kader van het sportakkoord te bekijken. De participanten zijn intussen in de slag gegaan om de ideeën handen en voeten te geven.

Introductiedag
‘Op 6 september hebben we op school een introductiedag’, verklapte Dennis Zijlmans de volgende te nemen stap. ‘Met de belangstelling zit het wel goed. Tot nu toe hebben we al 40 aanmeldingen.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant