In haar vrije tijd is bloemiste Yvonne actief bij de zwemvereniging, maar die activiteiten liggen voorlopig stil.
In haar vrije tijd is bloemiste Yvonne actief bij de zwemvereniging, maar die activiteiten liggen voorlopig stil. Privéfoto

De impact van corona

Algemeen 328 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere week een ondernemer, bedrijf, vereniging of persoon uit Nissewaard. We vragen naar hun ervaringen tijdens deze bijna onwerkelijke Covid-19 periode. Deze week een blik op Yvonne Vis van zwemvereniging De Kempvis in Spijkenisse.

Zwemvereniging De Kempvis is voor iedereen met een zwemdiploma A, B, C om de zwemsport te beoefenen. Men kan er deelnemen aan wedstrijdzwemmen, waterpolo en het trimzwemmen. Binnen de zwemvereniging heeft Yvonne de leuke taak om als vrijwilligster, de activiteiten te mogen organiseren. Activiteiten zoals het organiseren van het zwemmerskamp, het kerstgala, het kerstontbijt, een uitwisselingsweekend, of de Grote Clubactie. Tezamen met Tracey zorgt ze dat alles tiptop geregeld is voor de vereniging. Daarnaast is Yvonne één avond in de week terug te vinden aan de rand van het zwembad, waar ze als hulptrainer aan de slag is bij het wedstrijdzwemmen van de jongste zwemmers. Naast deze vrijwilligersbaan is deze drukke dame bloemist en voelt ze zich thuis tussen al het groen en kleuren van de bloemenpracht.

Persoonlijk ervaart Yvonne geen directe problemen door Covid-19. Haar dagelijkse werk gaat gewoon door, waardoor haar dagelijks leven niet veel anders is dan normaal. Maar Yvonne vindt het allesbehalve leuk, alles eromheen is wel anders. `Ik mis mijn kleine zwemmers wel en zou zo graag zien dat we snel weer mogen zwemmen’, verzucht Yvonne. Haar functie binnen de vereniging is momenteel helaas niet uit te oefenen. Vanwege alle beperkingen liggen de activiteiten binnen de zwemvereniging stil. 'Maar ik denk wel na over wanneer we weer iets kunnen gaan doen én wat we dan gaan doen. Nu is de teleurstelling vooral dat onze leden, de leukste sport die er is niet uit kunnen oefenen’, zo vult deze hulptrainer aan. Het missen van contact onderling met de zwemmers noemt ze een groot gemis. Voor nu fantaseert Yvonne er dan ook graag op los, over het weer kunnen organiseren van leuke zwemactiviteiten.

Het team van de zwemvereniging bestaat uit veel mensen die vrijwillig allerlei taken binnen de vereniging op zich nemen. Om op deze wijze de zwemsport uit te kunnen oefenen. `Zonder al deze mensen kan onze club gewoonweg niet bestaan’, benadrukt deze enthousiaste dame.

Ter afsluiting wil Yvonne meegeven, dat corona ons allen heeft doen beseffen, wat het betekent om te kunnen gaan en staan wanneer we willen. Daarom geeft ze als opkikker om te genieten en de dagen te plukken! `We moeten er zelf een feestje van maken. En ik hoop heel snel de zwemmers weer te kunnen zien', aldus Yvonne. Meer weten over de zwemvereniging? Kijk op www.dekempvis.nl

Uit de krant

Uit de krant