Afbeelding
Foto: Remie Kranendonk

Afvalwaterakkoorden Voorne-Putten

Algemeen 244 keer gelezen

De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne ondertekenden vrijdag gezamenlijk ieder een akkoord met het waterschap over het aanleveren van afvalwater en de kostenverdeling van het transport er van.

Afvalwater is het gebruikte water dat geloosd wordt door woningen en bedrijven, soms aangevuld met overtollig regenwater. Gemiddeld spoelt iedere inwoner per dag zo’n 120 tot 130 liter vuil water weg. Dit afvalwater stroomt via rioolbuizen en rioolgemalen naar een van de vier waterzuiveringsinstallaties van Hollandse Delta op Voorne-Putten. Deze zijn te vinden in Heenvliet, Hellevoetsluis, Oostvoorne en Spijkenisse. Hier wordt het afvalwater gereinigd en wordt dan afgevoerd via de Oude Maas, het Kanaal door Voorne of het Hartelkanaal.

De gemeenten en het waterschap hebben in de akkoorden afspraken gemaakt over de kostenverdeling van de rioolgemalen en persleidingen, maar ook over de taken en verantwoordelijkheden bij calamiteiten en onvoorziene omstandigheden. In het akkoord staat hoeveel water het waterschap mag verwachten in de rioolwaterzuiveringen en hoe de gemeenten en waterschap de kosten verdelen. Daarbij geldt nu het principe van ‘gelijke monniken, gelijke kappen’, de afspraken zijn nu gelijk voor alle vier de gemeenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant