Afbeelding

Nachtafsluiting A15 bij Rozenburg

Algemeen 276 keer gelezen

De A15 ter hoogte van Rozenburg is vanavond (5 februari) vanaf 22:00 uur tot zaterdag 6 februari 08:00 afgesloten. De extra reistijd is ongeveer 10 minuten. 

Afsluitingen
In de richting van Europoort is de snelweg dicht tussen oprit 15 Welplaatweg en afrit 12 Brielle. In de richting Rotterdam is de snelweg afgesloten tussen oprit 12 Brielle (Thomassentunnel) en afrit 14 Rozenburg Centrum. Ook alle tussengelegen op- en afritten zijn dicht.  

Omleidingen
·Het verkeer richting Rotterdam kan via afrit 12 (Brielle) over de Calandbrug, Droespolderweg en Botlekweg via oprit 14 (Trentweg) weer invoegen op de A15 (zie afbeelding).

· Verkeer richting Europoort kan via afrit 15 (Havens 4100 – 5200)over de Botlekweg, Droespolderweg en de Calandbrug rijden (zie afbeelding). 

Omdat de werkzaamheden met spoed worden uitgevoerd, kunnen geen gele omleidingsborden worden geplaatst. 

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat treft maatregelen om ook tijdens het verwachte extreme winterweer snelwegen veilig open te kunnen houden. De A15 bij Rozenburg is tijdelijk versmald van 3 naar 2 rijstroken per richting, vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding, de nieuwe snelweg tussen de A15 en de A20. In de versmalde situatie kunnen sneeuwschuivers de A15 niet schoonvegen. Daarom wordt de versmalling opgeheven.

Aanpassen planning
Het opheffen van de versmalling is mogelijk omdat de werkzaamheden aan de fly-over voor het nieuwe knooppunt Rozenburg voorspoedig verlopen en een aantal werkzaamheden wordt verschoven. Afrit 14 Rozenburg Centrum van de A15 uit de richting Europoort blijft wel tot 21 februari afgesloten.

Blankenburgverbinding
Deze nieuwe snelweg, de A24, verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. Meer informatie over het project vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant