Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Koop Lokaal

Veilig werken op hoogte met Hugo Biesheuvel Verreiker Hoogwerker

Algemeen 811 keer gelezen

Werken op hoogte en moeilijk bereikbare plekken? Hugo Biesheuvel uit Simonshaven draait er zijn hand niet voor om dankzij zijn imposante verreiker, een gifgroene Merlo. Het merk Merlo staat synoniem voor vergevorderde technologie voor verreikers.

‘Ik ben zeven jaar geleden voor mezelf begonnen’, vertelt Hugo Biesheuvel. ‘Ik heb toen als een van de eerste in Nederland een multifunctionele verreiker gekocht, echt een uniek apparaat. Een verreiker is een voertuig dat gebouwd is om zware lasten te tillen en te verplaatsen. Je kunt hem gebruiken in de industrie en in de landbouw, want hij kan alles wat een tractor ook kan, maar je kunt er ook mee heffen en hijsen. Daardoor heb je dus een tractor minder nodig, want je doet alles met dit apparaat. Eigenlijk begrijp ik na zeven jaar ook nog steeds niet, dat er hier in de buurt niet nog eentje rond rijdt. Hij is namelijk zo multifunctioneel, dat je een klus met veel minder mankracht en slechts één apparaat kunt klaren.’ 

Hugo krijgt veel aanvragen voor klussen hier in de regio. Zo kwam hij onder meer al in actie bij de Atletiekbaan in Spijkenisse en op industrieterrein Seggelant in Vierpolders en wordt hij regelmatig ingezet als er een klus op hoogte is bij bijvoorbeeld een stormschade op een hoog dak. Maar onlangs was hij ook te vinden bij een zwembad in Rotterdam. ‘Hij rijdt 40 km per uur en met zo’n 35 tot 40 minuten kan ik dus al in Rotterdam Zuid staan’, aldus Hugo. 

De verreiker van Hugo reikt tot maximaal 8,5 meter. ‘Dat houdt dus in dat ik tot een hoogte van 10 meter kan werken. Klussen op een hoog dak, hoge dakgoten van bijvoorbeeld een loods schoonmaken of repareren of een lamp vervangen in een hoge paal. Voor al dat soort klussen is hij heel handig. Op agrarisch gebied kan hij ingezet worden voor het tillen en verplaatsen van grote balen hooi en stro, dus bijvoorbeeld het laden op een aanhanger. De hulpstukken waar ik over beschik, zijn een kooi, een veegmachine die ervoor kan, een houtversnipperaar, een klem, een balenprikker en en een zijwaartse kantenmaaier waarmee slootkanten en dergelijke gemaaid kunnen worden, maar bijvoorbeeld ook een meterslange of juist hoge heg. Ik werk tegen heel schappelijke tarieven, maar niet in dienst van loonbedrijven. Particulieren die een klus hebben, kunnen mij gewoon rechtstreeks benaderen.’ 

En niet geheel onbelangrijk: Hugo is gecertificeerd. En dat heb je echt nodig om veilig te kunnen en te mogen werken met een verreiker! 

Hugo Biesheuvel Verreiker Hoogwerker
Stompaardsedijk 1
3212 LV Simonshaven
06 20397089

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant