Foto: Ton Bannink
Foto: Ton Bannink Foto: Ton Bannink

Zuidland doet mee aan de Schoenendoosactie!!

Algemeen 795 keer gelezen

Zuidland - Gezien het grote aantal coronabesmettingen in onze regio is besloten om dit jaar geen dozen te gaan controleren voor de Schoenendoosactie in het Verwerkingscentrum Zuidland.

De organisatie is van mening dat de locatie ongeschikt is om veilige werkplekken te creëren en te garanderen. Ze vindt dit aan de ene kant een hele lastige beslissing, omdat ze weet hoeveel vrijwilligers met hart en ziel komen helpen bij het controleren en verzendklaar maken van de dozen. Aan de andere kant staat ieders gezondheid voorop en daar kiest men nu voor. Maar de actie in Zuidland gaat wel door! In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doen scholen en kerken in Zuidland mee aan de Schoenendoosactie. Via de actie krijgen kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau.

Hoop en toekomst
Tijdens de Schoenendoosactie versieren de kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Geloof in actie
Maar ook voor de kinderen die een doos versieren en vullen is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in kerk of school bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Inleveren van spullen
Particulieren uit Zuidland en omgeving kunnen van 2 t/m 5 november tussen 9.30 en 15.30 uur spullen afgeven bij De IJsbreker, achterin De Drenkwaard aan de Molendijk. Let op, geen spullen voor verkoop of rommelmarkt inleveren, daar is geen ruimte voor.

Inleveren van schoenendozen
De locatie waar schoenendozen van scholen en kerken uit de regio ingeleverd kunnen worden is in twee garageboxen aan de Sandhill / Drenkwaard in Zuidland. De inleverdata zijn:

Woensdag 11 nov. 13.00-16.00 uur
Zaterdag 14 nov. 09.30-13.00 uur
Maandag 16 t/m vrijdag 20 nov. 13.00-15.30 en 19.00-21.00 uur
Zaterdag 21 nov. 09.30-13.00 uur
Maandag 23 t/m woensdag 25 nov. 13.00-15.30 uur en 19.00-21.00 uur

Omdat het twee, wel dicht bij elkaar zijnde boxen zijn en de organisatie niet weet welke box wanneer in gebruik is, vragen de vrijwilligers je een afspraak te maken via de mail of Facebook.

Ook hier geldt: GEEN spullen voor de verkoop of rommelmarkt!

Houdt je aan de data voor beide locaties. De ruimtes zijn beperkt.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze via een persoonlijk bericht of stuur de organisatie een mail. schoenendoosactievczuidland@gmail.com of zuidland@schoenendoosactie.nl

www.facebook.com/schoenendoosactiezuidland

Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op www.schoenendoosactie.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant