Afbeelding
Foto: Madeleine de Haas

Fractievoorzitter Volkspartij Nissewaard doet aangifte tegen burgemeester

Algemeen 1.305 keer gelezen

Spijkenisse - Peter van der Velden, fractievoorzitter van de Volkspartij Nissewaard, heeft aangifte gedaan tegen de gemeente en burgemeester Van Oosten vanwege huisvredebreuk.

Tot driemaal toe hebben ambtenaren van de gemeente de woning van Van der Velden betreden om te kijken of hij daar wel woonachtig zou zijn. In een gesprek van Van der Velden met de burgemeester heeft de laatste aangegeven dat hij signalen had ontvangen, dat Van der Velden niet woonachtig was in de gemeente. En dat is wel een verplichting van een raadslid.

Waar de tip vandaan komt, weten Van der Velden en zijn advocaat niet. Ze hebben het dossier opgevraagd, maar nog niet ontvangen. 'Ik ben best lastig', geeft Van der Velden aan, die veel vragen stelt over privacy gerelateerde onderwerpen zoals de vingerscan en Totta Data. 'Ik vermoed dat het uit die richting komt.'

De woonhuiscontrole vindt Van der Velden wel een erg zwaar middel om te controleren of hij wel woonachtig is op het betreffende adres. 'Ik kom regelmatig op het gemeentehuis, dus ze hadden het ook kunnen vragen.' 'Door de procedure om te draaien en direct het zwaarste middel in te zetten is de integriteit van mijn cliënt in twijfel getrokken, zijn reputatie te grabbel gegooid. Door de onjuistheid van handelen, mijn cliënt heeft maar één woning en woont dus in Spijkenisse, en de wederrechtelijkheid van de intreding zonder toestemming is ook de lokale politiek ernstig tekort gedaan', stelt advocaat Adrie Tilburg.

De aangifte tegen de gemeente en de burgemeester is niet lichtzinnig gedaan, zo gaf Van der Velden vanmorgen aan. Hij heeft geprobeerd om de zaak in der minne te schikken maar moest zich verantwoorden tijdens een hoorzitting. Voor hem is er geen andere optie dan de zaak nu stevig aan te pakken en daarbij krijgt hij steun van de FNV en het Platform Burgerrechten.

Reactie gemeente
De gemeente laat weten dat van een aangifte niets formeels bekend is. Een adressenonderzoek dient natuurlijk met grote zorgvuldigheid plaats te vinden. De burgemeester kan zich goed voorstellen dat dit onderwerp zeer binnenkort met de fractievoorzitters wordt besproken. Dat laatste heeft Van der Velden zijn raadscollega's al voorgesteld toen hij hen op de hoogte bracht van de aangifte.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant