Blije gezichten in groep 5.
Blije gezichten in groep 5. Foto: Foto-OK.nl

Basisschool De Vlasbloem winnaar Gouden Bloembol 2020

Algemeen 1.346 keer gelezen

Zuidland - De leerlingen van groep 5 van basisschool De Vlasbloem in Zuidland hebben dit jaar deelgenomen aan de wedstrijd Bulbs4Kids, en gewonnen!

In Nederland, Duitsland, Engeland, Canada en Frankrijk zijn vier klassen de gelukkige winnaar van de Gouden Bloembol 2020 geworden. Deze award hebben zij gewonnen door mee te doen aan de bloembollencampagne Bulbs4Kids. Bulbs4kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Groep 5 van Basisschool De Vlasbloem heeft veel werk gemaakt van deze opdracht. De groep maakte een filmpje met een zelfgemaakt lied over bloembollen. Dit kunt u terugvinden op www. Bulbs4kids.com. Er werd tevens een ontwerp gemaakt van een hart bestaande uit bloembollen. Die werden geplant voor zorglocatie Hart van Zuidland. Met deze beplanting wist deze groep leerlingen al eerder de krant te halen.

Een winnaar per land
Meer dan 1.000 inzendingen zijn ingestuurd. Per land kon er maar 1 winnen. Uit Nederland werd dat BS De Vlasbloem (groep 5) in Zuidland. In Duitsland behoorde de Waldbachschule (Klasse Garten-AG) uit Bad König tot de gelukkigen. Engeland won met de Hollickwood Primary School (Garden Class) in London en in Canada was het de Upper Thames Elementary School (Gardening Club) in Mitchell die in de prijzen viel. Tot slot vieren de leerlingen van de Notre Dame du Sacré Coeur School (CP) in Courthezon in Frankrijk ook een feestje, ter ere van hun overwinning.

Uitreiking
Vanmorgen werd op enthousiaste wijze, op het schoolplein van De Vlasbloem, de Gouden Bloembol Bokaal uitgereikt door juf Maja en meester Hans aan de leerlingen van Groep 5. Met veel enthousiasme werden ze door meester Hans onthaald en sprak juf Maja de leerlingen toe met een motiverende speech. Onder luid geschreeuw en applaus van de leerlingen, ontvingen zij de bokaal. 'We zijn supertrots', aldus juf Maja. De kinderen hebben een mooi prijzenpakket ontvangen. Naast de eer en de roem om winnaar te mogen zijn, ontvingen zij uiteraard de bokaal, een klassikaal certificaat, maar ook ieder een persoonlijk certificaat en een mooie Doppler drinkfles voorzien van het Bullbs4Kids logo.

Feest
Luidkeels lieten de kinderen weten, super trots en blij te zijn met hun prestatie. En alweer komen ze hiermee in de krant. De bokaal krijgt vast een mooie plek in het klaslokaal. Maar wellicht wordt hij eerst aan de hele school getoond. Op de vraag hoe dit nu verder gevierd ging worden, kwam een eenduidig spontaan antwoord van de kinderen: ' We gaan naar de Bernisse zo meteen! ' Ze vertelden dat het eigenlijk dubbel feest was. Omdat de juf zaterdag jarig was geweest, gingen ze allerlei spelletjes doen in de Bernisse. En niet te vergeten veel lekkere dingen eten, aldus de kinderen en meester Hans.

Nieuwe aanmelding
Ze wisten meteen te melden, dat de aanmelding voor de nieuwe verkiezing al gedaan is. Dan zal de nieuwe groep 5, van het komende schooljaar, een nieuwe poging naar de Bokaal gaan doen. Ook interesse om met de school mee te doen aan dit groene initiatief? Kijk dan eens op de website van Bulbs4kids. Vanzelfsprekend feliciteren we basisschool De Vlasbloem met deze mooie overwinning en knappe prestatie van de leerlingen. Dankzij hen wordt hiermee de gemeente Nissewaard ook een beetje internationaal in de spreekwoordelijke bloemetjes gezet.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant