De regen mocht de pret niet drukken. Na het doorknippen van het lint spoten de confettikanonnen. Foto: Foto-Ok.nl
De regen mocht de pret niet drukken. Na het doorknippen van het lint spoten de confettikanonnen. Foto: Foto-Ok.nl Foto: Foto-Ok.nl

Eindelijk een eigen plekje voor Zuidwester cliënten

Algemeen 1.219 keer gelezen

Spijkenisse - De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het realiseren van 40 appartementen en een activiteitencentrum aan de P.J. Bliekstraat.

In het pand waar vroeger de kantoren van de Zuidwester zaten en dat vaak het gouden laantje werd genoemd, zijn nu appartementen gerealiseerd waar cliënten met een beperking zelfstandig kunnen wonen en begeleiding in de nabijheid is voor hen die het nodig hebben. Er zijn ook een paar tweepersoons appartementen, zodat cliënten die samen wilden wonen, dat nu ook kunnen doen.

Regiomanager Jan-Willen Kramer kreeg de lachers op zijn hand toen hij zei dat het kantoorpersoneel uit het pand getrapt waren omdat de cliënten er in moesten. 'We hebben gekeken naar de mogelijkheden die er waren, met in ons achterhoofd de opdracht dat er een alternatief moest worden gezocht voor de Hoeken.' En gezien het feit dat er nu al een wachtlijst is, is er veel vraag naar zelfstandig wonen.

Op de begane grond van het gebouw is de dagbesteding van Het Ambacht en Het Raadhuis ondergebracht. De nieuwe locatie heeft 'Activiteitencentrum Mijn Werk.'

Wethouder Soeterboek en de regiomanager werden gisteren bij de officiële opening bijgestaan door een tweetal cliënten die hen hielpen bij het doorknippen van het lint.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant