Een sterke regio voor een mooie toekomst | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl

Een sterke regio voor een mooie toekomst

  •   386 keer gelezen
Foto: Bas van der Wel

U zult er binnenkort vast wel iets over horen: het evenement van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), dat op vrijdag 13 december in Spijkenisse plaatsvindt. 'Hmm', denkt u nu natuurlijk. 'Wil ik daar iets over weten?' Ik denk van wel, al begrijp ik uw bedenking.
Eerst wat achtergrond. Nederland is rijk aan steden en dorpen, die allemaal sterk hechten aan hun identiteit. Dat geldt ook voor de mensen zelf. Doorgaans zien we onszelf niet alleen als Nederlanders, maar identificeren we ons ook met de plaats waar we geboren, opgegroeid en/of woonachtig zijn. Een 'gevoel' met een regio, die daar tussenin ligt, hebben we veel minder.
Nu is de MRDH niet in het leven geroepen om dat gevoel aan te wakkeren. Maar als samenwerkingsverband van alle gemeenten in de regio Rotterdam-Den Haag wil de MRDH wel iets anders: de regio duurzaam, concurrerend én aantrekkelijk maken en houden. Zodat ook onze kinderen hier fijn kunnen wonen, werken en genieten.
Kansen genoeg. We hebben de Rotterdamse haven, de tuinbouw in het Westland, de internationale (rechts)instellingen in Den Haag, een luchthaven, de HSL en talrijke topopleidingen. En we hebben historische stads- en dorpskernen, infrastructuur, fraaie polders en het strand aan de Noordzee. Maar die gunstige uitgangspositie is niet vanzelfsprekend. Daar moeten we aan blijven werken. Hoe? Door ons als één sterke regio te organiseren en te presenteren.
Bestuurders van (en betrokkenen bij) deze club komen dus op 13 december naar Spijkenisse. Ze zullen innovatieve bedrijven bezoeken en met elkaar praten over de thema's waar de MRDH nu veel mee bezig is: de vernieuwing van de economie en de verbetering van de bereikbaarheid.
Voor ons, als Nissewaard, biedt het event nog een andere kans. We kunnen onze veelzijdige gemeente, met haar moderne architectuur, oude dorpskernen, schitterende achterland en talrijke voorzieningen, presenteren aan de regio. En via die regio verder naar buiten. Dat is niet het doel van het event. Maar we koppen de bal wel zo in. Ook binnen zo'n regioclub mag je best een beetje chauvinistisch zijn. Nieuwsgierig hoe ik dat heb gedaan? Kijk dan op www.nissewaard.nl/mrdh2019.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>