Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Sinti's mogen voorlopig blijven staan

Actueel 261 keer gelezen

Rotterdam/Spijkenisse - De Rotterdamse rechtbank heeft vandaag de aanvraag voor een voorlopige voorziening met betrekking tot een stuk grond aan de Clara Visserstraat, toegewezen. De voorziening is aangevraagd door een groep mannen die sinds 1 oktober een stuk grond in die straat geclaimd hebben met caravans.

De rechter ziet het claimen van de grond als een betoging. Volgens de rechter willen de mannen met hun actie aandacht vragen voor het gebrek aan standplaatsen voor woonwagens in Nederland in het algemeen en in Spijkenisse in het bijzonder en willen ze druk zetten op de uitvoering van het Beleidskader.

De burgemeester heeft de mogelijkheid om de betoging te verbieden als er sprake is van gezondheidsrisico's of verkeersproblemen, maar daar is hier geen sprake van net zo min als er sprake is van wanordelijkheden. De gemeente heeft aangegeven dat in de buurt van de groenstrook enige overlast door open vuur, muziek en optrekkende motoren wordt ervaren, maar volgens de uitspraak valt die overlast niet onder de term wanordelijkheden. 

De groep mag in de caravans blijven tot twee weken na het nemen van het besluit op bezwaar.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant