Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl
Uw lokale ondernemer

Café Merz

Actueel 1.752 keer gelezen

Het gezelligste café van Spijkenisse

Spijkenisse – Menigeen neemt met mooi weer plaats op het terras van Merz voor koffie met gebak of een lekker biertje. Het café zit sinds 1 december 2005 op de huidige locatie en weet nog altijd veel mensen te trekken, mede door het uitgebreide bierassortiment.

Bas Verwater en zijn vrouw Macha zijn vanaf het begin bij Merz betrokken geweest en toen Nelleke Vroombout besloot om zich uit de zaak terug te trekken, namen zij Merz over. "We hebben wel een paar kleine veranderingen aangebracht, zoals nieuw meubilair en andere verlichting, maar verder is Merz gewoon zoals wij het willen", geeft Macha aan. "Een strakwitte of oud-bruine kroeg zal het nooit worden, want dat is niet ons ding." Wel is het terras onder handen genomen en staat er sinds april eigentijds meubilair. "Wat dat betreft hebben we wel een bijzonder seizoen achter de rug. Het terras stond maar net of we hadden zon en dat is eigenlijk zo de hele zomer gebleven, waardoor we optimaal van het terras gebruik hebben kunnen maken."

Speciaalbieren
De kaart heeft eveneens een kleine verandering ondergaan, maar de clubsandwich en de tosti zijn natuurlijk gebleven. Daarnaast zijn er meer speciaalbieren in het assortiment opgenomen. "We hebben zes wisselende bieren op de tap en rond de 52 op fles. Dit is overigens echt Bas zijn passie." Merz is aangesloten bij het Hertog Jan Genootschap: een club van 25 door de brouwerij geselecteerde cafés uit heel Nederland welke als uithangbord en vertegenwoordiger gelden van het merk Hertog Jan. Een privilege om trots op te zijn.

De herfst is het seizoen van het bokbier. Naast Hertog Jan, is er bokbier van verschillende brouwerijen van de tap verkrijgbaar. "We zorgen ervoor dat er in ieder seizoen wel iets bijpassends uit de kraan stroomt."

Een andere verandering is de grabbelton. "Wie niet weet welk bier hij moet kiezen, grabbelt er één uit de ton en die wordt dan geserveerd. Voor de eerste betaal je € 4,50, de vijfde is € 2,50. Ook voor vrouwen hebben we een grabbelton, maar dit zijn vooral ciders, rosé bieren en mixdrankjes."

Silent disco
Ook nieuw is de Silent Disco. Iedere laatste zaterdag van de maand staan er drie dj's op het podium. Bezoekers zetten een koptelefoon op en kiezen via de knoppen voor hun favoriete dj. "Er is veel belangstelling voor en voor de dj's is het een extra uitdaging, want je ziet aan de kleur van de koptelefoon welke muziek beluisterd wordt."

Pubquiz
Na 13 jaar wordt er nog altijd iedere dinsdag en woensdag 'gequizd'. Een aantal vaste teams, maar ook wekelijks nieuwe gezichten doen een gooi naar de eeuwige roem EN de waardebon van 30 euro. "Jong en oud bij elkaar en allemaal bezig met hetzelfde spelletje. Dát is wat die avonden gezellig maakt", zegt Bas, die zelf de woensdagavondquiz al 13 jaar presenteert.

Café Merz
Uitstraat 141
3201 EN Spijkenisse
0181-613177
www.cafemerz.nl
 

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant