Riet en Bas Boelee zijn al 60 jaar een paar.
Riet en Bas Boelee zijn al 60 jaar een paar. Foto: Anita Tempelman

Dansen met diamanten resultaat

Actueel 110 keer gelezen

Spijkenisse – Echtpaar Boelee-van Stijl vierde gisteren het feit dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk traden. Burgemeester Salet ging bij het diamanten paar op bezoek om hen te feliciteren.

Riet van Stijl en Bas Boelee ontmoetten elkaar tijdens een  feestavond van de klaverjasvereniging waar hun vaders beide lid van waren. Bas maakte er een dansje met z'n moeder en Riet stond met haar zus op de dansvloer. Ondertussen viel het Riet op hoe goed die leuke jongeman dansen kon. Bas had gelijk al een oogje op de 17-jarig Riet en vroeg haar ten dans. Een vervolgafspraakje viel in  duigen doordat Riet ziek was toen Bas haar op kwam halen om naar de film te gaan. Riet's moeder vroeg Bas om in plaats daarvan toch gewoon binnen te komen voor een potje kaarten met Riet's vader. 'M'n moeder had een vooruitziende blik. Zij had al gezien dat het wel eens wat zou kunnen worden tussen ons', vertelt mevrouw Boelee.

Over hoe machinedraaier Bas naast z'n werk ook een niet onverdienstelijk semi-profvoetballer en later voetbaltrainer werd, Riet nog altijd heel druk is met allerlei vrijwilligerswerk, ze samen een flinke moestuin onderhouden en het hen in 60 jaar huwelijk verging, leest u volgende week in de papieren editie van Groot Nissewaard.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant