Het Midzomerfeest is dit jaar voor het eerst op vrijdag.
Het Midzomerfeest is dit jaar voor het eerst op vrijdag. Foto: PR

Midzomerfeest en Abbeblues

Actueel 203 keer gelezen

Abbenbroek - Het Midzomerfeest in Abbenbroek vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 23 juni; Abbeblues is verhuisd naar de zaterdag.

De organisatie hoopt dat het Midzomerfeest ook veel jongere bezoekers zal trekken, al blijft de ondergrens van 18 jaar gehandhaafd dus vergeet vooral niet je ID mee te nemen. 'We hebben een trouw publiek, vooral bij de bluesavond', geeft Peter Slijkhuis aan. 'Ze staan al lang van te voren te wachten tot ze het terrein op kunnen.' Om die reden heeft de organisatie gemeend het over een andere boeg te moeten gooien en het weekend te beginnen met het Midzomerfeest. Voor de bluesliefhebbers is er nog een leuke activiteit te bezoeken voorafgaand aan de optredens.

Dorpsfeest
Zowel het Midzomerfeest als Abbeblues zijn echte dorpsfeesten, al ziet de organisatie ook dat er bezoekers uit de omringende dorpen komen. 'Het is ieder jaar weer een heel gepuzzel om de juiste datum te prikken', geeft John Hoenderkamp aan. 'Je wilt het niet tegelijk met een ander evenement plannen.' Naast de professionele krachten, zijn er tijdens het weekend ook ruim 60 vrijwilligers actief.

DJ's on Tour
De muziek tijdens het Midzomerfeest wordt verzorgd door de 538 DJ's on Tour, te weten Jens Timmermans en Edwin Noorlander. Zij draaien tussen 21.30 en 1.30 uur

Classic cars
Zaterdag 24 juni begint met een show van American Classics. Vanaf 12.00 uur kunt u de auto's bekijken, die aan het rand van het veld opgesteld zullen staan. John: 'We kunnen ongeveer 30 auto's kwijt, dus wie zijn auto wil laten zien doet er goed aan om zich aan te melden via info@midzomerfeestabbenbroek.nl. Dan ben je verzekerd van een plek.' De show is alleen voor auto's met een bouwjaar tot 1990; om 11.00 uur kunnen ze al naar hun plek op het veld rijden.

Abbeblues
Vanaf 16.00 uur is het showtime. Bezoekers kunnen dan het afgezette terrein op waar de bluesbands optreden. Dit jaar staan er vijf bands geprogrammeerd: Paardekooper, Sugar Boy and The Sinners, Fat Harry & The Fuzzy Licks, Dave Chavez Band, Daddy To The Rescue. Tot 1.00 uur bent u verzekerd van bluesmuziek van hoogstaande kwaliteit.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor beide dagen is al gestart. De prijs van de kaarten bedraagt € 10,00 per stuk in de voorverkoop en op de dag zelf € 12,50. De voorverkoopadressen zijn: Café Oudeland te Abbenbroek; Gildeslager Hoogendoorn te Zuidland; John Hoenderkamp, Verdouwenhoeck 6 te Heenvliet Tel 0181-662833; Peter Slijkhuis, Komweisingel 4 te Abbenbroek Tel 0181-664345; Hans Brinkman, De Kreek 7 te Abbenbroek Tel 0181-662540 en Sonja v.d. Lely, Moerseweg 3 te Abbenbroek Tel 0181-661492

Uit de krant

Uit de krant