Afbeelding

Vernieuwde fietspad en voetpad langs Oude Maas geopend

Actueel 312 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag is het vernieuwde fiets- en voetpad tussen de wijken Schenkel en De Elementen geopend. Wethouder Jan Willem Mijnans stapte ter gelegenheid van deze opening op een BMX-fiets. Het was wat onwennig, maar na een aantal aanwijzingen van Yvette de Waard, de Nederlands kampioen BMX bij de 12 jarigen, ging het de wethouder beter af.

'Met de opening van dit nieuwe fiets- en voetpad gaat een langgekoesterde wens van inwoners uit de Schenkel, maar zeker ook van inwoners uit De Elementen, in vervulling. Het was een te gevaarlijke situatie tot nu toe. Fietsers en voetgangers ergerden zich groen en geel aan elkaar. Er ontstond ook regelmatig gevaar, omdat er geen scheiding of een slechte scheiding was voor fietsers en voetgangers. In het bijzonder als er met hogere snelheden werd gereden, werd het soms gevaarlijk. Door een betere scheiding van voet- en fietspad hopen we meer duidelijkheid geschapen te hebben voor gebruikers hiervan', aldus de wethouder. De wethouder reed vervolgens, samen met Yvette de Waard en haar zusje, met verve over een aantal obstakels en tenslotte door een lint. Hiermee was het fiets- en voetpad officieel geopend.

Nu is slechts een gedeelte van het totale fietspad gereed. Door weersomstandigheden is het niet eerder mogelijk geweest het totale fietspad aan te pakken. Hier en daar moet een nieuwe toplaag aangelegd worden, waarna de definitieve belijning er op kan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant