Volgend jaar is de plek een grote bloemenweide. Fotografie: René Bakker.
Volgend jaar is de plek een grote bloemenweide. Fotografie: René Bakker.

‘Bommetjes’ in het Hartelpark

Actueel 315 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen ondernam klas 5B van CBS De Rank aan de Lisstraat een gezonde wandeltocht naar het verderop gelegen Hartelpark. Daar werden op een nabij de bebouwing gelegen open plek, de eerder die ochtend in de klas gemaakte zaadbommetjes gegooid.

Wethouder Hamerslag was vooraf  naar de klas gekomen om mee te luisteren over het hoe en waarom van het inzaaien. Hij hielp ter plaatse ook mee met het gooien van de bommetjes. Al eerder werden in het voorjaar door leerlingen van basisschool de Morgenster op twee locaties bermen ingezaaid met een bloemrijk zaadmengsel. Dit naar 'Idylle', het idee van de Vlinderstichting dat beoogd om in de komende drie jaar bloemrijke plekken, waar vlinders en bijen beter kunnen overleven en mensen van kunnen genieten, aan te leggen.
De zeven- acht- en negenjarige kinderen uit de klas van juf Marianne hadden er zin in. Ze smeten de zaadbommetjes zo ver ze konden uit over het veld, zodat in het voorjaar iedereen kan genieten van de kleurrijke en aanlokkelijke bloemen. Er werd onder ander zaad van de koekoeksbloem, margriet en harige ratelaar uitgestrooid. Op www.vlinderstichtings.nl staan tips voor het vlindervriendelijk maken van tuin en omgeving.
 

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant