Foto: DCMR.
Foto: DCMR.

Verhoogde benzeen in Botlek vannacht

Actueel 82 keer gelezen

Botlek - In de nacht van zaterdag op zondag heeft milieudienst DCMR een verhoogde benzeenconcentratie bij luchtmeetpunt Botlek gemeten. Rond 1 uur is deze 299 microgram/m3.

De Dienst Havenmeester en de DCMR uitrukdienst onderzochten de oorzaak. In de buurt van het luchtmeetpunt vonden meerdere verladingen plaats van mogelijk benzeenhoudende producten. De concentratie benzeen op het luchtmeetpunt Botlek is kort na 1 uur vannacht weer afgenomen.
De DCMR heeft geen klachten van overlast ontvangen en vond de oorzaak niet.

Het varend ontgassen van benzeen is overigens vanaf 1 januari verboden. Het verbod is een van de maatregelen van de provincie om te werken aan een beter milieu en een schonere binnenvaart. Nadat schippers hun lading hebben gelost, is het soms nodig om de ruimten te ontdoen van restanten van die lading. Waar het vluchtige stoffen betreft wordt dit vaak gedaan door het varend ontgassen van het schip. De ruimten zijn dan weer schoon en klaar voor de volgende lading. De dampen die vrijkomen bij ontgassen zorgen echter voor overlast en kunnen schadelijk zijn voor de omgeving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant