Afbeelding

Doe mee aan de Santa Run

za 30 nov 2013, 09:00 Actueel 12 keer gelezen

Spijkenisse - Op 14 december vindt er een uniek evenement plaats in Spijkenisse: de Santa Run. De Rotary Club Spijkenisse organiseert dan een fun loop door het centrum van Spijkenisse. ‘We hopen op 750 deelnemers’, zegt Rotary voorzitter Marvin van Rheenen. Het parcours van ongeveer drie kilometer start op het Theaterplein. Hier is ook de finish. Het is geen hardloopwedstrijd, maar een gezelligheidsloop. De deelnemers lopen immers tussen het publiek door. ‘Het gaat er niet om wie als eerste binnenkomt. Al doe je er een uur over’.

Goed doel
De Santa Run begon ooit in Gorkum, maar inmiddels zijn er al 28 steden in Nederland die deze loop organiseren waar jong en oud aan mee kan doen. De opbrengst is altijd voor een goed doel. ‘Wij hebben gekozen voor de Voedselbank in Spijkenisse’, vertelt Marvin. Diverse ondernemers sponsoren inmiddels de Rotary Club, zowel in natura als financieel.  Bedrijven die ook willen sponsoren kunnen via de website contact opnemen.

Aanmelden
Wil je meedoen aan de Santa Run, dan kun je je aanmelden via www.spijkenisse.rotarysantarun.nl  Aanmelden is mogelijk tot 7 december.  Deelname kost € 15,-- voor volwassenen en € 10,-- voor kinderen tot 1,35 m. Voor dat bedrag krijg je een kerstmannenpak, compleet met muts, baard en riem en een medaille. ‘We hopen op een gezellig evenement, dat we jaarlijks terug kunnen laten komen’.

Alvast een voorproefje:

 

Uit de krant