Afbeelding

Zakkenroller zoekt eenmalig contact

Actueel 63 keer gelezen

Spijkenisse - Winkelt u in het centrum van Spijkenisse of bij de Albert Heijn in de Nieuwstraat, dan is de kans groot dat u bij thuiskomst een blauw handje in uw tas aantreft, als u deze niet afgesloten had. Met dit handje waarschuwt de politie u dat er zakkenrollers actief zijn.

Drukke winkelgebieden zijn een geliefde plek voor zakkenrollers. Kort geleden waren er veel meldingen van zakkenrollerij in Spijkenisse en die waren reden voor de politie om een preventieve actie op touw te zetten. Daarbij wordt samengewerkt met de gemeente en de winkeliersvereniging. De winkeliers hebben posters opgehangen waarop gewaarschuwd wordt voor zakkenrollers en de politie stopt de blauwe handjes in jassen en tassen die voor zakkenrollers interessant zijn.

De in uniform gestoken agenten spreken een deel van de mensen daarna aan om te vragen of ze even in hun tas willen kijken. De mensen krijgen advies hoe ze kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden van een zakkenroller. ‘Tot op heden hebben we alleen positieve reacties gehad’, laat het team weten dat vanmiddag handjes uitdeelde. ‘Het is ook een stukje bewustwording dat je de mensen wilt meegeven’. Niet iedereen wordt aangesproken en u kunt er dus thuis achter komen dat er iets in uw tas gestopt is.

De actie duurt nog tot eind volgende week. Daarna worden de handjes meegenomen tijdens de gewone surveillance tot ze op zijn. Wees dus op uw hoede, sluit uw tas af, stop geen portemonnee in uw achterzak en wees alert. Laat u niet afleiden, ook niet door politieagenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant