Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: De Trotse Pauw

Actueel 370 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Kinderboerderij De Trotse Pauw

Ook kinderboerderij De Trotse Pauw doet dit jaar mee aan de Open monumentendag.
Het thema ‘groen van toen’ is de Trotse Pauw op het lijf geschreven. De oude boomgaard die deel uit maakt van de kinderboerderij is een prachtig groen monument en dateert uit het jaar 1928. Tuinder Piet Huisman legde destijds deze productieboomgaard met 72 fruitbomen aan. De tuinderij van Huisman, het woonhuis met schuur en een deel van de boomgaard, is door de aanleg van de Marrewijklaan verdwenen. De boomgaard is een prachtig stukje oude natuur in het centrumpark van Spijkenisse. In de boomgaard staat ook de bijenstal van de kinderboerderij en met grote regelmaat grazen er ook schapen onder de fruitbomen. Op kinderboerderij De Trotse Pauw kom je twee soorten schapen tegen, het Zwartblesschaap en het Schoonerbeekerheideschaap. Beide rassen zijn oorspronkelijke Nederlandse rassen en behoren tot ons cultureel levend erfgoed. Op de boerderij kom je nog veel meer zeldzame huisdierrassen tegen, denk aan de Lakenvelderkoe, de Nederlandse bonte melkgeit, de Helmduif of het Trianthakonijn. Op de open monumentendag wordt er extra aandacht aan deze dieren besteed. Er zijn op het erf van de boerderij informatiepanelen over deze Zeldzame huisdierrassen te zien en er is een leerzame opdrachtentocht over het oude vee en de fruitbomen.

Kinderboerderij de Trotse Pauw ligt in het Centrumpark en de activiteit is van 13.00 tot 16.30 uur.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant