Afbeelding

Vliegenoverlast in Rozenburg

Actueel 179 keer gelezen

Rozenburg - Op donderdag 11 mei 2012 heeft de DCMR opnieuw onderzoek gedaan naar aanleiding van een tip dat de bron van de vliegenoverlast zou worden aangetroffen in bepaalde balen afval bij AVR. Hierbij is geconstateerd dat de desbetreffende balen afval geen vliegen of ander ongedierte bevatten.

Tijdens de controle zijn tevens de bunkers van AVR gecontroleerd. Hierbij werd weliswaar een aantal vliegen aangetroffen, maar de hoeveelheid was niet meer dan gewoonlijk wordt aangetroffen. Vervolgens zijn de inspecteurs door Rozenburg gereden. Ze zijn op een aantal plaatsen, waar regelmatig is geklaagd, gestopt om te kijken of er sprake was van overlast van vliegen.

Hierbij zijn niet of nauwelijks vliegen waargenomen. Vervolgens zijn de inspecteurs naar de manege aan de westkant van Rozenburg gereden. Hier was wel sprake van een groot aantal vliegen, maar niet meer dan gebruikelijk daar wordt aangetroffen. Op een manege zijn net als bij een afvalverwerker vliegen aanwezig.

Vooralsnog lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat als gevolg van klimatologische omstandigheden (vocht en warmte) het aantal vliegen groter is. Ook op andere plaatsen in het Rijnmondgebied worden namelijk meer vliegen dan normaal waargenomen. De AVR trekt wellicht wel vliegen aan in verband met de stoffen die worden verwerkt bij een afvalverbrandingsinstallatie, maar op dit moment wijst het er niet op dat AVR nu de hoofdveroorzaker is van de vliegenoverlast in Rozenburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant