Spijkenisse, hier met Marvin van der Pluijm, heeft de confrontatie tegen Achilles Veen met 1-3 verloren. Foto Peter de Jong.
Spijkenisse, hier met Marvin van der Pluijm, heeft de confrontatie tegen Achilles Veen met 1-3 verloren. Foto Peter de Jong. Foto: PETER DE JONG

Spijkenisse maakt valse start tegen Achilles Veen

Actueel 406 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse is de competitie in de hoofdklasse A op het sportpark Jaap Riedijk begonnen met een 1-3 (0-0) nederlaag tegen Achilles Veen. De Spijkenissers verzuimden in de eerste helft door te drukken en kregen vervolgens in het tweede deel de rekening van het niet scoren gepresenteerd door de effectievere bezoekers.

Dan Rolandus

'We hebben een goede eerste helft gespeeld met het spel dat we willen uitvoeren, maar we hebben verzuimd om te scoren', doelde Peter Wubben op de kansen voor onder andere Daan Bourgonje. Spijkenisse kreeg vlak na rust meteen een tegenslag te verwerken, toen een individuele fout resoluut door Achilles werd afgestraft: 0-1. Vijf minuten later was het weer raak en maakte Sen Aerts met zijn tweede treffer Spijkenisse tot een kansloze tegenstander: 0-2. Na een uur spelen kreeg Serginio van AxelDongen de kans op de aansluitingstreffer, maar de doelwachter keerde diens inzet. Vijf minuten later bracht de voor Daan Bourgonje ingevallen William Darjij de spanning terug in de wedstrijd door een voorzet van Marvin van der Pluijm binnen te schieten: 1-2. Hoewel de Spijkenissers op jacht gingen naar de gelijkmaker hadden zij moeite om de Veense defensie voor al te grote problemen te stellen. Een kwartier voor tijd wierp Remon Koenen met een voltreffer de wedstrijd in het slot: 1-3. 'Na de 0-1 achterstand hebben we alleen maar achter de feiten aangelopen', stelde Peter Wubben. 'We hadden de eerste helft de kansen moeten benutten. Het gaat om de doelpunten en Achilles sprong beter met de kansen om.'

Opbouwfase
De trainer van Spijkenisse zegt met het ''nieuwe'' Spijkenisse, dat ternauwernood aan de degradatie naar de eerste klasse ontsnapte, vooral in een opbouwende fase te zitten. 'We zitten in een proces dat we eerst de vieze smaak van het vorige seizoen moeten wegspoelen. We zitten dit seizoen in het jaar van de verjonging. Het zal dus enige tijd nodig hebben om de goede balans in het team te vinden. Hoog gespannen verwachtingen zijn dit seizoen niet aan de orde, daar moet een ieder zich bewust van zijn. We trainen met een grote groep van één en twee. Er is een betere sfeer in de kleedkamer en die moet leiden tot betere resultaten dan in het afgelopen jaar. We hebben qua groep, afgezien van de resultaten, een goede voorbereiding gehad. Er wordt keihard gewerkt op de training. We beginnen helemaal opnieuw, bij nul dus. Langzamerhand zullen de jongere spelers de taken van de oudere spelers gaan overnemen. Dat gaat met vallen en opstaan, maar het is belangrijk om vooral vooruit te blijven kijken. Nogmaals, we hebben een jonge groep met talentvolle spelers waarmee we een selectie gaan bouwen die in de toekomst bovenin zal moeten meedraaien. Dat kost tijd en dat zal iedereen zich moeten realiseren.'

Blessures
Spijkenisse zal het voorlopig moeten stellen zonder Michael van Dommelen, die herstellende is van een knieoperatie, Jesse Luijkx (nog enkele maanden uit de roulatie vanwege een knieschijf uit de kom), Ruperto Dorothea en Eric Polet, die de selectie heeft verlaten om zich te richten op zijn herstel).
Spijkenisse speelt aanstaande zaterdag in Utrecht tegen DHSC (DOS Holland Stichtse Boys Combinatie). De Utrechters verloren de eerste wedstrijd tegen Capelle.

Spijkenisse: Michael Termijn; Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Glenn Rijsdijk (55. Lonny Mendes Fernandez), Demi Gosepa; Daan Bourgonje (59. William Darjij), Sander Barragan, Felino Jardim; Stevie Soares (75. Chreau Chobin), Marvin van der Pluijm, Serginio van AxelDongen.

Fotografie: Peter de Jong

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant