Afbeelding

Abbenbroek verlaat zondagvoetbal en stapt over naar zaterdag

Sport 119 keer gelezen

Abbenbroek – Er blijven nog weinig voetbalploegen over die op zondag willen spelen. Dit seizoen zijn het nog vier ploegen die op zondag spelen. Volgend jaar wordt dat aantal gehalveerd. Naast PFC dat gaat fuseren met Bernisse tot GHVV'13 zal ook Abbenbroek niet meer op zondag actief zijn. Dinsdagavond besloot de vereniging unaniem om over te stappen naar de zaterdag.

Alex Hordijk

Abbenbroek heeft het idee voor de overstap goed geheim kunnen houden. 'Het kwam ook een beetje voor ons uit de lucht vallen. Al jaren werd gevraagd of wij ook niet wilden overstappen. Dit is eigenlijk pas half november gaan lopen. Drie maanden later is het een feit. We wilden ook geen lange besluitvorming hierover nemen', meent bestuurslid technische zaken Marco van Diën.

Minder leuke tegenstanders
Of het nu over het eerste elftal of de lagere elftallen van Abbenbroek gaat. Overal werd de noodzaak voor de overstap ingezien. 'Het komt allemaal van de leden van Abbenbroek. Die zijn naar het bestuur gekomen. Daarna zijn we gaan praten met hen en ook met onder andere de sponsoren. Die stonden niet onwelwillend tegenover het idee van onze achterban. Vervolgens hebben wij in januari een open brief gezonden naar alle leden. Daarin werd verteld over het idee. Vervolgens hebben  wij iedereen in de gelegenheid gesteld om als ze vragen hadden die ook direct aan ons te stellen. Het is dus niet zo dat we de positie van ons eerste elftal op de ranglijst als leidraad hebben genomen. Wel is het zo dat ook de lagere teams merken dat het steeds minder leuk wordt op zondag. We spelen niet meer tegen de ploegen uit de buurt maar meer de beruchte ploegen uit Rotterdam. Dat ging niet alleen het eerste, maar ook de lagere elftallen steeds meer tegenstaan', meent Van Diën

Unaniem en grote opkomst
Het was dinsdagavond erg druk in de kantine van de plaatselijke trots van Abbenbroek. 'We hebben ongeveer honderd spelende leden bij Abbenbroek. Daarvan is 54 een bijzonder grote opkomst. Dan tel ik de volmachten nog niet mee. Iedereen die aanwezig was bij onze Bijzonder Algemene Ledenvergadering die we hiervoor hebben uitgeroepen, was voor de overgang naar de zaterdag. Bij het eerste elftal zitten ook nog werkende leden die gaan kijken wat ze kunnen regelen. Bij de lagere elftallen zitten ook mensen die op zaterdag werken. Dat heeft geresulteerd in drie opzeggingen. Dat vinden we erg jammer, maar op het totaal aantal leden valt het getal mee', gaat Marco van Diën verder.

Derde helft
Voor Abbenbroek is niet alleen het sportieve altijd belangrijk. De derde helft moet ook gezellig zijn. 'Wij doen altijd aan een derde helft. Ook als we uit spelen blijven wij hangen in de kantine. Dat gebeurde bij ons niet echt meer door andere teams. Dat is rampzalig voor de omzet uit je kantine. Niemand blijft meer tegenwoordig. Daarnaast willen veel spelende leden graag in de buurt spelen. We zullen dus als we degraderen met ons eerste elftal spelen tegen Simonshaven, SCO,63 en Hekelingen en wellicht wat ploegen van Flakkee. Daar gaat onze voorkeur naar uit. De komende maanden zullen we als bestuur alle praktische dingen regelen', meent Marco van Diën tot besluit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant