Bernisse ondergaat racistische geluiden bij Herkingen ‘55

Sport 116 keer gelezen

Herkingen: Bernisse heeft het seizoen 2013/’14 na de 5-2 (3-1) nederlaag in de slotwedstrijd tegen Herkingen ’55 met een kleurloze tiende plaats in de vierde klasse F afgesloten. Robert Bout (1-1) en Erik Hoek (4-2) scoorden de tegentreffers voor de Bernissers. Behalve de rode kaart vijf minuten voor tijd aan het adres van doelman Mitchel Dekker, heeft de scheidsrechter de wedstrijd tien minuten stil gelegd vanwege racistische uitlatingen van supporters aan het adres van Bernisser Michel Hiwat. De wedstrijd werd toch weer hervat om eventuele consequenties te ontlopen.

Peter Hoek was overigens blij dat het matig verlopen seizoen erop zat. ‘Het was een seizoen met meer downs dan ups. Het grote probleem was het evenwicht in deze jonge ploeg. Erik Hoek is er door een enkelblessure bijna een halfjaar uitgeweest. Hij mocht in de tweede helft weer minuten maken en je zag meteen dat er weer iemand met overwicht in het team stond, die de boel kan aansturen en op sleeptouw nemen. Het vervelende is dat de ploeg zich wel volledig kan focussen op een wedstrijd SCO ’63. Dan kan het wel,’ bekritiseerde de trainer van Bernisse de wisselende mentale instelling van zijn manschappen. Peter Hoek is content met het feit dat de selectie nagenoeg intact blijft en juicht hij de terugkeer van Jeroen de Wit (Brielle) en spits Berry de Ridder (OHVV) toe.

Bernisse: Mitchell Dekker; Roman Pardon, Niels Molendijk, Tim de Groot, Jean Paul Kers (15. Wouter Rijken) ; Frank Noordzij, Jordy van den Berg, Admir de Kok (65. Erik Hoek), Robert Bout; Michael van der Velde, Michel Hiwat.