SC Botlek tevreden met gelijkspel

Sport 97 keer gelezen

Rhoon - SC Botlek heeft de afsluitende competitietopper in de derde klasse D in en tegen Rhoon afgesloten met een 2-2 (0-1) gelijkspel. Vooraf aan de wedstrijd betraden de kampioenen door een erehaag het veld en kregen uit handen van de spelers van Rhoon een bloemetje aangeboden.

‘Dat vond ik vrij indrukwekkend en gaf ons een goed gevoel, blijk van waardering ook,’ sprak trainer Rinus Schrijver lovend over het gebaar van Rhoon. Rhoon, dat na een middelmatige start een geweldige opmars maakte, had aan een gelijkspel voldoende om een plaats in de nacompetitie af te dwingen. De Botlekkers namen echter vijf minuten voor rust de leiding door topscorer John Ackon, die op een steekbal vanuit het achterland op snelheid voor 0-1 tekende. De thuisclub ging in het tweede deel op jacht naar de gelijkmaker en boog deze om in een 2-1 voorsprong. Vlak na de 2-1 werden de plooien weer glad getrokken, wederom door John Ackon, die vanaf links naar binnen trok en vanaf de rand van de zestien uithaalde voor 2-2. ‘We hebben onze plicht gedaan, hadden de eerste helft goed onder controle. Rhoon heeft een goede ploeg, heeft dat ook in de tweede helft laten zien. Wij gaven teveel ruimte weg tussen de linies en daar heeft Rhoon van geprofiteerd. Al met al was de 2-2 een terechte uitslag,’ aldus Rinus Schrijver. SC Botlek sluit aanstaande zaterdag op De Brug de competitie af tegen De Jonge Spartaan.

SC Botlek: Leroy van Oosten; Marvin Kremers, Dave Leurs, Kevin Michilsen, Earl Starke; Maldini Cruz (46. Tim Oppong), John Lopes Cruz, Mitco Milojevic (80. Glenn Meeles); Ralf van der Meer; Nasser Abdalla (75. Mike kortsmit), John Ackon.