Afbeelding

Xperience The DriveXperience

Verkeer 83 keer gelezen

Regio - Zondag 15 september organiseren de gemeenten Spijkenisse, Bernisse, Westvoorne en Hellevoetsluis samen The DriveXperience. Dit is een praktische en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders. Inwoners van 18 t/m 24 jaar, die tussen de drie maanden en twee jaar hun rijbewijs hebben, kunnen gratis meedoen.

Road Xperience
Tijdens een praktijkrit door de omgeving ervaar je hoe goed je als jonge autorijder bent en welke verbeterpunten er nog zijn te behalen. Je rijdt 2,5 uur met twee andere jongeren, waarbij je elkaar afwisselt aan het stuur. Je beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl. Tevens geef je van elkaar verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die ook zijn oordeel geeft.

Track Xperience
Op een mobiele rem/slipbaan maak je noodstops, waarbij jij zelf achter het stuur voelt hoe het is om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken. Je merkt hoe lang je remweg op een glad wegdek is en je voelt de werking van het abs-remsysteem.

Xperience Xchange
Er is ook een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot autorijden en hoe je daarmee kunt omgaan. En je wisselt rijervaringen uit over de periode dat je je rijbewijs bezit. Samen met een verkeers- en alcoholdeskundige ga je een open discussie aan.

Aanmelden
De praktijkdag begint om 9.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De dag wordt gehouden bij Auto Romar, Christian Huygensweg 16 in Hellevoetsluis. De gemeenten bieden je een gratis lunch aan. Na afloop krijg je een certificaat. Er kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Aanmelden kan op www.thedrivexperience.nl. Na aanmelding ontvang je alle informatie per e-mail. Je krijgt een eigen inlogcode om alvast een test te doen om te zien wat voor soort autorijder je bent. Na de praktijkdag doe je nog een toets. Je kunt je online aanmelden op www.thedrivexperience.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant