Afbeelding

Groot onderhoud Ruwaard van Puttenweg van start

Verkeer 3.641 keer gelezen

Spijkenisse - Maandag 13 maart starten de werkzaamheden aan de Ruwaard van Puttenweg. De riolering van de Ruwaard van Puttenweg is toe aan vervanging. Daarom werkt de gemeente Nissewaard in 2023 aan de Ruwaard van Puttenweg tussen de Hekelingseweg en de Centrumlaan.

Deze werkzaamheden maken deel uit van de grote reconstructie van het metro- en busstation Spijkenisse Centrum en de omgeving. Het werk aan de Ruwaard van Puttenweg wordt in vier fases uitgevoerd. Het asfalt wordt verwijderd, er komt een apart riool voor regenwater en de rijbaan wordt opnieuw geasfalteerd. Bovendien wordt er op diverse plekken nieuwe bestrating aangebracht en worden in het najaar nieuwe bomen geplant.

Verblijfsgebied
Het doel van de reconstructie is een station van hoge kwaliteit en een aantrekkelijke entree voor het centrum van Spijkenisse te realiseren. Er komt meer ruimte voor mensen om een wandeling te maken of een kop koffie te drinken. Ook komt er meer groen. Zo wordt het voor inwoners en bezoekers ook een prettig gebied om te verblijven.

Bereikbaarheid
De werkzaamheden aan de Ruwaard van Puttenweg duren van maart tot en met juli 2023. De bomen worden in het volgende plantseizoen, het najaar van 2023, neergezet. Tijdens de werkzaamheden van alle fases blijft de Ruwaard van Puttenweg vanaf de Centrumlaan richting de kruising met de Hekelingseweg altijd open. De andere richting is afgesloten. Het verkeer vanaf de Hekelingseweg richting het metro- en busstation wordt omgeleid met borden. Woningen en ondernemers blijven uiteraard bereikbaar en de hulpdiensten krijgen altijd vrije toegang.

Informatie en vragen
Meer informatie is te vinden op de website van Nissewaard (www.nissewaard.nl/ruwaardvanputtenweg) of in de bouwapp die te vinden is in de appstore. Voor vragen kan men contact opnemen met omgevingsmanager Rieke van Wijngaarden. Dat kan via telefoonnummer 010 307 13 92 of via e-mailadres busstationspijkenisse@deomgevingsverbinder.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant