Aron Kremer aan de leiding in de zes man tellende kopgroep in de Ronde van Zuidland. Fotografie Peter de Jong.
Aron Kremer aan de leiding in de zes man tellende kopgroep in de Ronde van Zuidland. Fotografie Peter de Jong.

Aron Kremer grijpt net naast overwinning

Sport 1.011 keer gelezen

Zuidland- Bart Dielissen stak Aron Kremer in de laatste meters van de 63e editie van de Wielerronde van Zuidland in de Raadhuisstraat de loef af door vlak voor de neus van de geboren Vierpoldenaar de nakende overwinning weg te kapen.

Dan Rolandus

'We reden met z 'n zessen goed door, tot aan de laatste drie ronden. Vanaf dat moment begon het pokeren. Ik gokte op de sprint. Vanaf de Kerkweg draaiden we de laatste bocht door en kreeg je de wind vol op de kop. We moesten er door, ik heb nog lang gewacht , maar het scheelde uiteindelijk een wieltje. Het podium is mooi, maar zo dicht bij huis wil je als je zover bent gekomen natuurlijk winnen', baalde Aron Kremer, die ondanks zijn beste klassering nog altijd wacht op zijn eerste seizoenzege. De renner van Costa Blanca Cycling/De Hoekse Renners maakte zo halverwege koers deel uit van een kopgroep van zes man met verder de aanstichters Thijs van Beusichem en de Fries Ruben Hoekstra alsmede Bram van Hees, Robert Berk en Bart Dielissen. De Bredanaar Dielissen (Baby-Dump) spurtte naar zijn tweede seizoenzege door achtereenvolgens Aron Kremer en Ruben Hoekstra (Otto Ebbens) achter zich te laten.

Kevin Inkelaar
Kevin Inkelaar maakte in het eerste deel nog deel uit van een kopgroep van drie met verder Frank Wierstra en de Westlander Henk Bom. Het drietal hield het ruim een ronde vol, waarna het werd opgeslokt door het peloton. 'Het verliep beter dan ik had verwacht', keek de 19-jarige Spijkenisser tevreden terug op zijn eerste optreden na zijn zware val. 'Ik ben eind mei tijdens een training met Tony (Reijtenbagh, DR) aangereden door een auto', liet de belofterenner van Lotto-Soudal het ongeval de revue passeren. 'Ik kan me van de klap niets herinneren, maar wel dat ik met een zware hersenschudding met de ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland ben afgevoerd. Vanuit Dirksland ben ik overgebracht naar het Erasmus in Rotterdam. Daar bleek dat ik naast de hersenschudding mijn kaak op twee plaatsen had gebroken, een gaatje in de luchtpijp en mijn sleutelbeen had gebroken. Ik heb elf dagen in het ziekenhuis gelegen en heb zes weken lang mijn kaken niet van elkaar kunnen halen. Ik realiseer me heel goed dat ik veel geluk heb gehad, dat het ook anders had kunnen aflopen. Ik ben nu blij dat ik stilaan weer aan wielrennen kan denken', aldus Kevin Inkelaar, die ook volgend seizoen voor de Belgische opleidingsploeg van Lotto-Soudal zal uitkomen.

Lennart Reijtenbagh straalde van oor tot oor nadat hij de felicitatiekussen van wielrenster/rondemiss Delore Stougje op de blozende wangen tot zich had genomen. De spanning bij de Zuidlander, die bij de nieuwelingen halverwege de koers deel uitmaakte van een kopgroep van acht coureurs, zat er vooraf goed in. 'Ik was stik nerveus, maar eenmaal in koers ben ik attent gebleven. Ik zat in het wiel van Edo (Maas, DR) en hoopte daarbij dat er in de laatste ronde niemand zou demarreren. Toen Casper van Uden (nationaal nieuwelingenkampioen, DR) demarreerde sprong Edo direct naar zijn wiel en reed ik vanzelf naar hen toe. Edo zette me goed af, maar eigenlijk ging ik te vroeg aan. Zou de streep vijf meter verder hebben gelegen zou ik niet hebben gewonnen', analyseerde Lennart Reijtenbagh de overwinning in zijn eigen dorp. Reijtenbagh stapt volgend seizoen bij RWC Ahoy' over naar de junioren. 'Ik zal weer hard moeten trainen, ga me focussen op de sprintonderdelen op de baan en op het NK-baan in Apeldoorn. Daarna volgt de weg en hoop ik veel te leren van Daan Hoole, Rens Tulner, Vincent Hoppezak en Maikel Zijlaard.' Nick Zuidewind uit Lisse zegevierde bij de sportklassers door uit een laatste kopgroep van vijf coureurs in de laatste ronde het hazenpad te kiezen. Nick Toonen won het sprintje om plaats twee, net voor thuisrijder Norman Meerkerk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant