Komend weekend speelt GHVV'13 uit tegen NBSVV.

GHVV’13 niet langs Stellendam

Sport 1.175 keer gelezen

Geervliet - Na de winterstop doet GHVV’13 goede zaken om elke keer aan de positieve kant van de score te blijven. Dat lukte alleen niet bij de wedstrijd in Mijnsheerenland.

Stellendam is de trotse koploper in de 4e klasse F en wordt zonder enige twijfel de kampioen in deze klasse. Voor GHVV’13 is het zaak om bij de bovenste 4 te eindigen om aanspraak te maken op het toetje waar de club misschien een treetje hoger kan gaan voetballen. Voorlopig is het zover nog niet.

Uit bij Stellendam waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en won Stellendam nipt. Zaterdag vond de thuiswedstrijd plaats. Scheidsrechter Paping floot voor het begin en beide elftallen gingen de aftastende fase in waar eerste Stellendam een kansje kreeg en daarna GHVV’13. Het beloofde een prachtige wedstrijd te worden voor het publiek.

Na zo’n kleine 20 minuten werd Stellendam voetballende iets sterker maar kansen werden er niet gecreëerd door Stellendam mede doordat het stond achterin en Davey Bouman was weer ( zoals altijd ) weer op zijn post. Stellendam probeerde GHVV’13 onder druk te zetten maar de hardwerkende thuisploeg liet dat niet toe en door gevaarlijke counters was het bij tijd en wijle gevaarlijk voor de goal van Stellendam. Zo ook in minuut 35 toen GHVV’13 vroeg de aanval onderbrak van Stellendam. De bal kwam op rechts bij Stijn van de Berg die zag dat Danny van der Spuij ver bij de 2e paal vrij stond. Een loep zuivere strakke pass bracht de bal bij Danny, die alle tijd kreeg en de bal bij de 2e paal binnen schoot.

In de eerste 20 minuten van de tweede helft leek het wel of GHVV’13 nog in de kleedkamer zat want Stellendam heerste op elke front. Het duurde dan ook niet lang of de gelijkmaker lag achter Davey Bouman. Even leek GHVV’13 de weg kwijt te zijn en Stellendam kreeg drie grote 100% kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Langzaam herstelde GHVV’13 zich en knokte zich weer terug in de wedstrijd. Beide ploegen wilden de winst pakken; de duels waren hard en fel maar wel sportief en de acceptatie was groot bij beide elftallen.

In de laatste 10 minuten leek Stellendam een beetje leeg gespeeld en GHVV’13 gaf nog een beetje gas bij. De thuisploeg kreeg nog een paar mooie kansen maar die werden niet benut. Of het vizier stond niet goed of er werd niet snel gehandeld zodat de kans weg was. Danny van der Spuij kreeg DE kans om zich onsterfelijk te maken. Hij kreeg de bal bij de 2e paal en hoefde eigenlijk alleen zijn schoen er tegenaan te zetten om het leer binnen te schieten maar hij schoot hem er overheen. GHVV’13 scoorde nog wel maar die werd door scheidsrechter Matti Paping afgekeurd. Hij vond het aanvallen van de keeper maar vriend en vijand vonden van niet. Het bleef dus in dit boeiende duel 1 - 1.