Afbeelding

Alleen PVV en VVD willen meer asfalt

Politiek 107 keer gelezen

Regio -  In de aanloop naar de Statenverkiezingen heeft de stemwijzer www.MijnStemhulp.nl de politieke partijen in Zuid-Holland een aantal stellingen voorgelegd.

Vandaag: Meer asfalt is de enige oplossing voor een betere doorstroming op de provinciale wegen.

CDA – neutraal
Het gaat juist om een goede combinatie tussen wegen en OV. Extra wegen, verbreding en goed onderhoud zijn belangrijk om files te verminderen.

ChristenUnie – neutraal
Dat kan bijdragen aan een optimaler gebruik van de bestaande wegen, maar er zijn meer wegen 'die naar Rome leiden'.

D66 – oneens
Het OV-netwerk en de weginfrastructuur zijn achtergebleven bij de stedelijke ontwikkeling. Deze achterstand moet worden ingelopen. Niet door meer asfalt maar door verbetering van de kwaliteit.

GroenLinks – helemaal oneens
GroenLinks is fel tegen de aanleg van nieuwe wegen. Het autogebruik daalt al sinds 2005 en de aanleg van nieuwe wegen en meer asfalt is niet nodig om de bereikbaarheid te garanderen.

Jezus Leeft – helemaal oneens
Onzin, het openbaar vervoer moet beter.

PvdA – helemaal oneens
De bereikbaarheid van Zuid-Holland kan het best worden bevorderd door het openbaar vervoer te verbeteren en het gebruik van de fiets te stimuleren. Dan pakken minder mensen de auto.

Partij voor de Dieren – helemaal oneens
Niet nog meer natuur opofferen voor wegen en wegverbredingen. Inzetten op een goed OV- en fietspadennetwerk. Géén Rijnlandroute,verbinding A13/A16, Blankenburgtunnel, A4 Zuid, Duinpolderweg en N207-corridor.

PVV – helemaal eens
Nederland staat stil in de file. Dat schaadt de economie. In de file top-50 staan maar liefst 21 Zuid-Hollandse trajecten! Ook op verschillende provinciale wegen loopt het verkeer regelmatig helemaal vast.

SP – helemaal oneens
Meer asfalt is nooit meer dan een van vele mogelijke oplossingen en meestal niet de beste. Doorstroming kan ook bereikt worden door het op slimme wijze aanpakken van knelpunten of beter OV.

SGP – neutraal
De SGP vindt dat doorstroming op provinciale allereerst op andere manieren bevorderd moet worden. Verbreding en het oplossen van overblijvende knelpunten is niet uitgesloten.

Verenigde Lokale Partijen Zuid-Holland – neutraal
Asfalt is niet de enige oplossing. Een goede infrastructuur in het openbaar vervoer is zeker zo belangrijk.

VVD – eens
Helaas is de infrastructuur nog niet overal op orde en zijn er veel mensen die dagelijks in de file staan. Daarom investeert de VVD in het oplossen van de bestaande knelpunten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant