Afbeelding
Impressie van de opvanglocatie

ChristenUnie-SGP wil optimale beveiliging

Politiek 744 keer gelezen

Spijkenisse - De ChristenUnie-SGP Nissewaard heeft gevraagd om een optimale beveiliging bij het asielzoekerscentrum dat later dit jaar nabij het Spijkenisse Medisch Centrum zal worden geplaatst. Ook willen de christelijke partijen een goede dagbesteding voor de asielzoekers zelf.

De fractievoorzitter van de ChristenUnie-SGP Nissewaard, Bernard Tebrugge, licht toe: ‘Het asielzoekerscentrum komt te liggen in de nabijheid van een ziekenhuis, een school, een huisartsenpost en een woonwijk. Het is een voordeel dat de locatie al eerder is gebruikt voor de opvang van asielzoekers en statushouders. Onlangs nog voor de Oekraïners. Wij weten waar we aan beginnen, maar we willen risico’s zo klein mogelijk houden. Een goede 24/7 beveiliging ter plaatse met optimale ondersteuning van de politie is noodzakelijk, vinden wij. Veel inwoners en anderen wonen en werken in de directe omgeving of gaan naar school. Het centrum van Spijkenisse is dichtbij. Wij willen geen overlast! Wat de ChristenUnie-SGP betreft is er nog meer nodig, naast het beveiligen van omwonenden. In de commissie Bestuur is er aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) gevraagd naar een goede dagbesteding en activiteiten voor de asielzoekers te kijken. Het COA heeft toegezegd dat die er zullen komen’. 

De ChristenUnie-SGP kan voorlopig instemmen met de afspraken die zijn gemaakt met de verschillende partijen, maar blijft vinger aan de pols houden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant