Jong Nissewaard is één van de nieuwkomers bij de komende verkiezingen.
Jong Nissewaard is één van de nieuwkomers bij de komende verkiezingen. Foto: PR

Jong Nissewaard presenteert verkiezingsprogramma

Politiek 247 keer gelezen

Afgelopen woensdag heeft Jong Nissewaard haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. 

De jongerenpartij vindt het belangrijk om te benadrukken dat er veel onderwerpen zijn die momenteel vooral de jongere doelgroep aangaan. Zo vermindert de veiligheid met name onder jongeren, zijn starters de dupe van een verslechterde woningmarkt en leiden bezuinigingen op de jeugdzorg tot mentale problemen. 

Daarom komt Jong Nissewaard bij veel onderwerpen met een gerichte aanpak voor jongeren. De partij wil onder andere meer preventief optreden om wapengeweld te voorkomen, inzetten op het bouwen van betaalbare woningen voor starters en een groter sociaaleconomisch vangnet voor jongeren opzetten. Uniek aan het programma is dat bij ieder standpunt een concrete uitwerking staat. ‘In de politiek missen wij als jongeren namelijk vaak de vertaling naar de praktijk’, schrijft lijsttrekker Vincent Korbee.

De partij wil verder aangeven dat het programma niet leeftijdsgebonden is. Er staan ideeën in voor iedere inwoner. Zo wil Jong Nissewaard ook de lokale economie versterken en de bereikbaarheid in Nissewaard verbeteren.

Het hele programma lezen? Kijk dan op www.jongnissewaard.nl

Uit de krant