Afbeelding
Foto: Martin M. Marcus

Veel interesse voor weggeefactie plogsets

Gemeente 964 keer gelezen

Spijkeisse - Afgelopen zaterdag zijn er meer dan 100 plogsets uitgedeeld op de weekmarkt in Spijkenisse. Wethouder Mijnans (beheer openbare ruimte) deelde deze plogsets uit samen met Reinis en PloggingNu. Ploggers ruimen tijdens hun wandeling of hardloopronde meteen zwerfafval op met een grijper.

‘Vanwege de strenge coronaregels van de afgelopen periode, konden we vooraf niet uitgebreid promoten dat we plogsets zouden gaan weggeven. Dat mocht de pret niet drukken, want veel mensen wisten ons te vinden’, zegt Jan Willem Mijnans.

De plogactie staat niet op zichzelf. ‘In Nissewaard verrichten Harold Joëls samen met alle andere vrijwilligers van PloggingNu goed werk met het opruimen van zwerfaval. Ik wilde hen graag helpen met nog meer mensen enthousiast te maken om een handje te gaan helpen. Daarom hadden we afgelopen zaterdag de plogactie’, vertelt Mijnans. ‘Als iedereen zijn rommel op zou ruimen, zou het niet nodig zijn om te ploggen, maar helaas is dat nu eenmaal niet zo. Daarom zijn Reinis en de gemeente blij met initiatieven als die van PloggingNu en deze ondersteunen wij van harte.’

Was u niet aanwezig bij de weggeefactie? Dan kunt u een plogset aanvragen bij Reinis door een e-mail te sturen naar: project@reinis.nl. Daarna kunt u de plogset ophalen bij het Klanten Contact Centrum van Reinis aan de Wattweg 10. Houd rekening met een beperkte voorraad. Een plogset bestaat uit een grijper, set handschoenen en vuilniszakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant