Afbeelding
Foto: Tamara Heck
column

Van omdenken naar omdoen

Column 554 keer gelezen

De tijd vliegt, want ineens is het zover: de Spijkenisserbrug is een maand gesloten voor autoverkeer. En hoe goed we met zijn allen ook zijn voorbereid, het blijft toch een beetje spannend, vind ik. Gezond spannend, dat wel, want ik heb het volste vertrouwen in de getroffen maatregelen die ik zie en hoor. Van de ondernemers zelf, maar ook de acties die wij vanuit Zuid-Holland Bereikbaar hebben opgetuigd. 

Anders reizen
Met deze afsluiting valt voor veel mensen en bedrijven de auto, bestelbus of vrachtverkeer tijdelijks als optie af. Omrijden kan, maar gelet op de drukte kan dat nog behoorlijk wat vertraging betekenen. Anders reizen is daarom in vaak efficiënter, maar kan ook uitdagend zijn. Om het gemakkelijker en voordeliger te maken, hebben we daarom samen met Rijkswaterstaat verschillende probeeracties opgezet.

Zo hebben bijvoorbeeld in Hoogvliet een tijdelijke P+R gerealiseerd, voor werknemers die vaak een bedrijfsbus pakken. Of denk aan onze OV-probeerpas en OV-tegoed ter waarde van 20 euro. Plus de verschillende fietsacties, aangezien het fietspad van de Spijkenisserbrug tijdens de werkzaamheden gewoon open blijft. Zo bieden we bijvoorbeeld een gratis fietsenmaker op (bedrijfs)locatie aan. Of wat dacht je van de ‘overbruggingsbike’, die werknemers in staat stelt om voor een periode van vier weken met korting een e-bike te huren via hun werkgever? Ook prettig nu het mooier weer wordt!

Dit soort acties verzachten niet alleen de omstandigheden tijdens de werkzaamheden, ze maken het ook laagdrempelig om een keer een andere manier van reizen te ervaren. Mogelijk merk jij, of jouw werkgever, dat het makkelijker, handiger of fijner is dan je tevoren gedacht; waardoor je vaker de fiets, het OV of een P+R pakt. Van omdenken, naar omdoen dus! 

Wil je meer info over deze en andere acties? Ga naar www.zuidhollandbereikbaar.nl/spijkenisserbrug voor alle reizigers én werkgeversacties. Succes deze periode!

Ramon Put 
Mobiliteitsadviseur Zuid-Hollandse Eilanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant