Afbeelding

Hoe is GANT een wereldmerk geworden?

Algemeen 108 keer gelezen

Het begon allemaal met één man die via Nederland zijn droom realiseerde. Vervolgens hebben zijn zoons het merk laten groeien. Tegenwoordig kent de gehele wereld het merk GANT. Weinig mensen weten precies het verhaal achter merk en hoe het is uitgegroeid tot een internationale speler op de kledingmarkt. Ben je benieuwd naar het verhaal van GANT? Lees dan verder!

Hoe is GANT ontstaan

GANT is opgericht in 1949 door de twee gebroeders Gantmacher, de kinderen van Berl Gantmacher. Berl Gantmacher heeft niet altijd Berl geheten, hij heeft zijn naam in 1907 veranderd naar Bernard toen hij vanuit Rotterdam in New York City aankwam.

In Amerika aangekomen werkte hij overdag als 'closer', iemand die kledingstukken in elkaar zet. 's Avonds volgde hij colleges bij de Colombia University om kleermaker te worden. Hier wordt hij verliefd op zijn toekomstig echtgenote Rebecca Rose.

Bernard Gantmacher ging het Amerikaanse leger in toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Hij wordt uitgezonden naar Frankrijk om daar te vechten. Toen hij weer op Amerikaanse bodem was, ging hij zijn dromen waarmaken. Hij trouwde met Rebecca Rose en studeerde af. Daarna richtte hij de Par-Ex Shirt Company op in Brooklyn, met zijn zakenpartner Shapiro. Ze maakten overhemden voor andere populaire merken. Dit werd een succes en zorgde voor een verhuizing naar New Haven, Connecticut. New Haven was op dat moment dé place to be voor kledingbedrijven.

Dit succes bleef doorgroeien en geschiedenis herhaalde zich. Inmiddels heeft Bernard met zijn geliefde twee zoons gekregen. Deze twee broers gingen, net als hun vader, het leger in op het moment Amerika ze nodig had. Dit is in de periode van de Tweede Wereldoorlog. Toen ze terugkeerde uit het gevecht, studeerde ze beiden af aan de Connecticut University. Elliot in marketing en Marty in bedrijfsadministratie.

De twee broers Gantmacher

De twee broers zagen dat er kansen waren op de markt na de Tweede Wereldoorlog en richtte daarom het merk GANT op. GANT inc. kwam in 1949 uit de grond, de broers konden de ervaring die ze in het leger hadden opgedaan goed toepassen op de business. Ze zijn gestopt met het leveren aan andere merken en hebben voor zichzelf gekozen.

Het succes van het merk

Het succes is ontstaan door 'out of the box' te denken. Bijna alle overhemden zijn in de jaren '50 wit, maar de broers Gantmacher vinden dat dit anders kan. Ze ontwerpen overhemden met gewaagde kleuren en patronen. Dit sluit goed aan bij de mode van die tijd, daardoor werd GANT razend populair. De consument vindt het fijn om zich als individu te kunnen onderscheiden met kleding.

Wat in Rotterdam aan het begin van de 20e eeuw bij een jongen genaamd Berl Gantmacher begon, groeide uit tot het internationaal succesvolle merk GANT. De zoons van Gantmacher zijn echte grondleggers van de tegenwoordige herenmode. Zo is GANT een echt wereldmerk geworden.

Benieuwd naar de overhemden en poloshirts van GANT. Kijk eens op overhemden.com. Koop de gehele collectie van GANT online.

Uit de krant

Uit de krant