Finn is de nieuwe voorzitter van het jongerenpanel.
Finn is de nieuwe voorzitter van het jongerenpanel. Privéfoto

Maak kennis met de leden van het Jongerenpanel

Algemeen 431 keer gelezen

Graag stellen we Finn van den Handel. Finn is 18 jaar en actief binnen het jongerenpanel Nissewaard.

Als nieuwe voorzitter probeert Finn het jongerenpanel een stevige impuls te geven. Woonachtig in Spijkenisse centrum, studeert Finn aan het Albeda College in Spijkenisse en werkt daarnaast bij een grote supermarktketen. Een volle agenda dus voor Finn! 

De interesse om actief te worden binnen het jongerenpanel was er al van jongs af aan bij Finn. De behoefte om op te komen voor minderheden, LHBTIQA+ en mensen met een beperking, brachten Finn bij het jongerenpanel. Binnen dit platform voor jongeren binnen de gemeente Nissewaard, kunnen thema’s en onderwerpen die actueel spelen besproken worden. Zo ook de onderwerpen van Finn, waardoor meer onderwerpen op tafel komen. Samen met het college van Nissewaard en de burgermeester wordt er dan gezocht naar mogelijkheden om deze obstakels aan te pakken. Dat kan variëren van problemen in de wijk voor jongeren, onveiligheid op straat of in het onderwijs, armoede, sport, discriminatie of juist ideeën om jongeren te interesseren binnen eigen gemeente. Finn zet zich onder andere in dat alle activiteiten voor jongeren óók echt voor alle jongeren toegankelijk zijn.

‘Ik hoop te kunnen bereiken tezamen met het jongerenpanel, dat iedere jongere zich veilig en gehoord voelt in Nissewaard. Dat staat voor mij op nummer één!’, zegt Finn. Zelf weet Finn al van jongs af hoe het is om af te wijken van de standaard en de consequenties dat dat heeft meegebracht voor Finn. Maar deze levenslessen al op jonge leeftijd heeft deze activist juist inspireert om het verhaal te verspreiden, zodat anderen zich ermee kunnen identificeren. Maar belangrijker nog, dat jongeren de weg weten waarnaartoe te gaan met hun ervaringen. Zoals bijvoorbeeld het sturen van een mailtje naar het jongerenpanel. Dit kan er al voor zorgen dat de door jou aangekaarte issues op de politieke lokale agenda kunnen komen. 

Wil je meediscussiëren in het panel of heb je zaken aan te brengen welke voor jou belangrijk lijken voor jongeren? Zoek dan contact met het jongerenpanel Nissewaard! Insta: @jongerenpanelnissewaard of stuur een email naar jongerenpanelnissewaard@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant