Mia met salonhond Guus, Lilian en Veronique.
Mia met salonhond Guus, Lilian en Veronique. Archieffoto: Foto-OK.nl

M&V Haarmode sluit na ruim 25 jaar de deur

Algemeen 3.489 keer gelezen

Ruim een kwart eeuw zijn de dames van M&V Haarmode actief geweest in hun salon aan de Rembrandtstraat. Trots zijn moeder en dochter Mia en Veronique op de zaak die ze hebben opgebouwd de afgelopen 25 jaar. Trots op het feit dat ze begonnen zijn met ‘niets’ en zijn uitgeroeid tot buurtkapsalon en ‘social hub’ van de wijk Schiekamp (Spijkenisse Noord) met een enorme klantenkring. Men zou een dik boek kunnen schrijven over de verhalen van klanten die niet alleen kwamen voor hun haar maar ook voor het praatje pot en vaak lief en leed deelden in de salon. Zelfs meerdere generaties van families komen op regelmatige basis terug naar hun vertrouwde kapsalon. 

Maar dingen veranderen in het leven en soms moeten knopen worden doorgehakt. Veronique legt uit dat dit het juiste moment is om te stoppen met de salon, een heel bewuste keuze dus. Met de pensioenleeftijd van Mia voor de deur en een gezonde zaak voelt het beter om de knoop door te hakken als zovelen zelfstandigen gedwongen hebben moeten doen tijdens de Corona pandemie. Maar de schaar gaat niet aan de wilgen, nee er liggen nieuwe uitdagingen om de hoek. Voor Veronique wel heel erg letterlijk omdat zij binnenkort terug te vinden is in de kapsalon Yentl’s ook in de wijk Schiekamp. Mia geeft glimlachend toe dat ook zij blijft knippen maar de kappersschaar inruilt voor de snoeischaar en zich gaat richten op tuinieren. 

Voor klanten en vrienden van M&V Haarmode is donderdag de 29e februari de laatste kans om de dames gezondheid en geluk te wensen met hun nieuwe uitdagingen in de toekomst. Daarna zal de deur van Rembrandtstraat 69 definitief gesloten zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant