Vrijwilligerswerk is Bianca met de paplepel ingegoten.
Vrijwilligerswerk is Bianca met de paplepel ingegoten. Privéfoto

Vrijwilliger in de spotlights

Algemeen 859 keer gelezen

In deze rubriek gunnen we de lezer een spreekwoordelijk kijkje in de keuken bij een vrijwilliger. Vrijwilligers die zich vaak door weer en wind onvoorwaardelijk inzetten, voor hun organisatie, club, vereniging of een goed doel. Niet voor niets noemt men vrijwilligers `het onzichtbare goud’. Vaak wordt zich onterecht te weinig beseft, dat bij de meeste grote evenementen de vrijwilligers de grote drijfkracht zijn van het geheel. Middels deze rubriek hopen we dat deze bijzondere mensen een gezicht krijgen én gunnen we hen dit moment van aandacht. Deze week is het de beurt aan Bianca Nieland-Houkes om zichzelf voor te stellen. 

Bianca is 40 jaar, getrouwd met Jeroen en samen hebben ze een zoon Thijs. Samen met hun twee honden wonen ze in Spijkenisse. `Vrijwilliger zijn is mij met de paplepel ingegoten, mijn ouders zijn altijd de helpende handjes geweest in mijn jeugd, op de sportverenigingen of op school. Als jonge meid stond ik dan ook al vroeg op de Groene Kruisweg het verkeer te regelen tijdens de vierdaagse, of fietste ik samen met mijn moeder alle kruisingen door de wijk af om het verkeer stil te houden voor de mini vierdaagse. Ik weet dus niet beter dat vrijwilligerswerk erbij hoort’, zegt Bianca trots. 

Deze ondernemende dame vervult meerdere vrijwilligersrollen. Zo ondersteunt ze de Vogelenzang School als lid van de oudergroep, bij SV Simonshaven maakt ze deel uit van de evenementencommissie en als grootste taak vervult ze de rol van penningmeester bij de bewonersvereniging S.B.O Symfonieplein. `Toen ik gevraagd werd heb ik geen moment getwijfeld. Inmiddels hebben we al menig evenement mogen organiseren waar we een hoop blije kindjes hebben gezien’, aldus Bianca.

In de voorbereidingen van een evenement zit een hoop werk, zoals administratieve handelingen, het aanvragen van vergunningen en het werven van sponsoren. Een hoop werk en tijd wat de meeste mensen niet zien. Toch is ook Bianca een overtuigd vrijwilliger die gaat voor de dankbaarheid, en de blijdschap die ze ervoor terug krijgt. Daarnaast helpt Bianca haar vader tijdens de jaarlijkse vierdaagse in Spijkenisse. Waar de hele familie Houkes al jaren nauw bij betrokken is. `Inmiddels heb ik mijn man ook enthousiast gekregen om zich in te zetten als vrijwilliger. Sinds onze zoon bij SV Simonshaven speelt spenderen wij veel vrije tijd bij deze club. Onze zoon Thijs wordt inmiddels ook opgevoed met het gevoel dat vrijwilligerswerk erbij hoort. In de hoop dat hij later net zoveel plezier beleefd hieraan als ik’, zegt Bianca. 

Bianca hoopt dan ook dat u zich aanmeldt als vrijwilliger, dat kan via www.symfonieplein.nl. ‘Zodat wij de komende jaren nog veel kunnen organiseren voor kinderen. Zonder vrijwilligers zijn wij niets!’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant