De vrolijke kussentjes van Eline.
De vrolijke kussentjes van Eline. Privéfoto

Nissewaard got Talent

Algemeen 961 keer gelezen

In deze rubriek belichten we iedere keer een talent van iemand uit Nissewaard. Hiermee willen we onbekende, bekende, mooie, lieve en bijzondere talenten in de spotlights zetten. Hierdoor ontdekt u als lezer hoe talentvol Nissewaard eigenlijk is. Deze week een blik op het talent van Eline Vermaat. 

Eline is een echte boerendochter, opgegroeid in Limburg op de boerderij bij haar ouders in Slenaken. Waar ze opgroeide tussen de koeien en hun kaasmakerij. ‘Met mijn zus en twee broers moesten we al op jonge leeftijd helpen binnen het boerenbedrijf. Waar mijn ouders een eigen kaasmakerij hadden en waar ze de Limburgse kazen aan toeristen en de lokale bevolking verkochten. Mijn broer heeft inmiddels het bedrijf van mijn ouders overgenomen. Mijn zussen zijn zelf getrouwd met een agrariër en in Limburg gebleven. Ik heb voor de liefde uiteindelijk het mooie Limburg verlaten. En ben via Duitsland, Arnhem en Medemblik neergestreken in Spijkenisse’, legt Eline uit. Inmiddels heeft Eline in Spijkenisse haar bestaan opgebouwd en kan ze door de vele plekken waar zij gewoond heeft, goed beoordelen of Spijkenisse een fijne woonplek betreft. ‘In het begin moet ik bekennen dat ik Spijkenisse niet het ideaal vond. Maar wat me binnen deze gemeente opviel was dat ik snel aansluiting had. Ondanks dat ik er niet werkzaam ben. Eerlijk gezegd vind ik Spijkenisse nog steeds erg druk. Maar tegelijk geniet ik van de natuur in de directe omgeving en alle mogelijkheden naar Rotterdam. Ik voel me inmiddels meer dan thuis. Al blijf ik van nature een rasechte huismus’, zegt Eline.

Thuis maakt de creatieve Eline zelf kussentjes in alle soorten en maten. Van een lapje stof, maakt ze vrolijke kussentjes voor binnen en buiten. ‘Het is begonnen, doordat ik zelf nogal eens van interieurkleur veranderde. Sierkussens vond ik prijzig en zodoende ben ik ze uiteindelijk zelf gaan maken’, zegt Eline.

Nu er zoveel maatschappelijk aan de gang is in Nederland, merkt ook Eline armoede op in haar omgeving. Dus schenkt ze vaak de kussentjes die ze maakt aan mensen die het minder breed hebben. Voor Eline is deze hobby een ontspanning. ‘Sierkussens maken is zoiets eenvoudigs, het kost weinig tijd, maar ik heb er zoveel lol van. Het begint al bij het uitzoeken van de stof’, lacht Eline. Door haar hele huis zie je haar zelf gemaakt sierkussentjes terug. Maar ook voor buiten is gezorgd. Straks in het voorjaar komen ze weer tevoorschijn. ‘Zelfs de kussens van de lounge set heb ik opnieuw gemaakt. Ik vond ze maar saai en standaard. Ik heb stevige stof gehaald en heb ze wat opgevrolijkt’, grinnikt Eline. 

Eline wil ze niet verkopen, dat zou naar haar eigen zeggen het plezier wegkapen dat ze nu heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant